Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatrena krila

I branitelji iz 'šatora' na dodjeli. Perišić: Problemi između HNS-a i navijača moraju se riješiti

Vatrena krila
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/7
03.01.2015.
u 19:00

Đuro Glogoški, jedan od predvodnika prosvjeda branitelja, uručio je nagradu Jedvaju.

Omišanin Ivan Perišić, sjajni napadač Wolfsburga i najubojiti Kovačev igrač u 2014., proglašen je najsrčanijim hrvatskim reprezentativcem u protekloj godini u izboru Kluba navijača Uvijek vjerni.

– Velika je ovo čast, posebno zato što su me izabrali navijači. Nadam se da ću u istom stilu i nastaviti, samo da me zaobiđu ozljede – kazao je Ivan Perišić, peti dobitnik Vatrenih krila nakon Runje, Šimunića, Srne i Pletikose.

Budući da su ankete uvijek diskutabilne, neobičnim se čini što je nagrada za srčanost sve ove godine zaobilazila najupornijeg, najborbenijeg i najpožrtvovnijeg reprezentativca Ivicu Olića.

Nismo imali sreće

Naravno, nitko ne može osporiti zasluženi trijumf njegova suigrača iz Wolfsburga.

– Zadovoljan sam 2014. godinom iako mi je žao što u Brazilu nismo prošli skupinu. Za to nam je bilo potrebno više sreće, a mi je nismo imali. Kvalifikacije za EP počeli smo odlično i nadam se da ćemo nastaviti u istome stilu – dodao je Perišić.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Osvrnuo se i na bivše suigrače iz Borussije, danas pretposljednjeg bundesligaša.

– Ne bi mnogo igrača na mom mjestu napustilo Borussiju, koja je tada bila u naletu, i prešlo u Wolfsburg. Međutim, napravio sam pravi potez, moje je vrijeme došlo, Wolfsburg je drugi na ljestvici, a jedan od glavnih ciljeva u 2015. godini je plasman u Ligu prvaka. Borussia je pri dnu tablice, a nije da igraju loše, nego nema sreće – kazao je Perišić.

Pogled na odnos Splita i HNS-a?

– Žao mi je što su se u Italiji dogodili incidenti, nijedan igrač to nije želio, a ni očekivao. Zbog toga možemo samo nadrapati. Nadam se da će se ti problemi između navijača i Saveza riješiti. Da mi nastavimo igrati za svoju zemlju, a oni navijati. Zajedno smo jači – zaključio je Perišić.

Uvijek vjerni nagradili su Tina Jedvaja kao najboljega mladoga igrača u protekloj godini (u 2013. bio je to Ante Rebić), a nagradu mu je predao Đuro Glogoški, prekinuvši nakratko boravak u šatoru pred Ministarstvom branitelja. I Glogoški je, naime, veliki navijač reprezentacije.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Bivši izbornik Slaven Bilić, kojega nije bilo na dodjeli (sutra s Beșiktașem igra derbi protiv Galatasaraya), dobio je ovacije kao dobitnik nagrade za životno djelo. Opet jedan neobičan iskorak neimenovanoga žirija jer koliko god Bilić napravio za reprezentaciju, on ju je ipak napustio sa samo 44 godine. Zar je tih šest godina na čelu vatrenih (od toga dvije godine izrazito neuspješne) Bilićevo trenersko životno djelo!?

Zanimljivo, iako su se nagrade reprezentativcima dijelile šakom i kapom, na dodjeli nije bilo izbornika Nike Kovača, a ni brata mu Roberta, nego su delegirani članovi stožera Vatroslav Mihačić i Goran Lacković. Naravno, nije bilo ni dvojice predsjednika, Vrbanovića i Šukera, čiju su ostavku Uvijek vjerni zatražili svojim proglasom potkraj studenoga prošle godine.

Gugo novi predsjednik

No, u međuvremenu su Uvijek vjerni (navijačka skupina s oko 19.000 članova) izabrali novoga predsjednika, Antu Gugu, koji uime udruge nije iznio stav o Šukeru.

– Mi o tome na Izvršnom odboru nismo raspravljali, a moj je stav da o problemima uvijek treba razgovarati prije nego što ih se ide prelamati preko koljena – kazao je Gugo.

>>Perišiću 'Vatrena krila', Jedvaj najbolja nada, a nagrađen je i Bilić

Komentara 10

CO
colonia
17:48 03.01.2015.

Hrvatski branitelji samo izdrzati,sve ce biti dobro,zlo je slabije od jakih ,hrabrih Hrvata!

PR
protuudar
18:33 03.01.2015.

Kažeš uhljeba !?? Dao svoje tijelo za stvaranje Domovine i sad ga pljuješ !?? Baš me zanima iz koje države ti to pišeš !?? I koja je tvoja Domovina !? Čast i slava Hrvatskim Braniteljima sa velikim početnim slovima, a ti...mrš !

BK
B Kosa
19:29 03.01.2015.

cegevara se opet javio ja mislio daje taj teroris davno ubijen u juznoj americi.on se javio da vrijeda hrvatske braniteljei da nas uci tko u hrvatskoj ima pravo birati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije