Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO

Braća Sinković u finalu, a četverac nakon dobrog početka posustao

Martin i Valent Sinković
Igor Kralj/Pixsell
10.10.2020.
u 13:30

Talijane, koji su nam najveća konkurencija, uspjeli smo dobiti, ali vjerujemo da su nam i sutra oni najveći protivnici, kažu Sinkovići

Braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale dvojca na Europskom prvenstvu u veslanju u poljskom Poznanju, dok to nije uspjelo četvercu bez kormilara u sastavu Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton, koji su u svojoj polufinalnoj skupini završili na zadnjem, šestom mjestu. 

Braća Sinković su u subotu u svojoj polufinalnoj skupini osvojili prvo mjesto (6:31.220) sa tri sekunde prednosti u odnosu na posadu Italije. Oni su na svim prolaznim vremenima (500, 1.000 i 1.500 metara) bili prvi, te su uvjerljivo izborili finale, koje je na rasporedu u nedjelju u 12 sati.

"Evo odradili smo i polufinale, bilo je uspješno, zadovoljni smo. Znali smo da će Talijani biti jaki protivnici, koncentrirali smo se samo na njih i uspjeli smo ih kontrolirati cijelu utrku. Okrećemo se sutrašnjem finalu, mislim da su svi opasni i da će biti velika borba za medalju", rekao je Valent Sinković.

 "Mislim da mi moramo odraditi svoje kao što smo danas i vjerujem da ćemo onda biti u borbi za zlato. Talijane, koji su nam najveća konkurencija, uspjeli smo dobiti, ali vjerujemo da su nam i sutra oni najveći protivnici. Finale moramo odveslati kao danas i mislim da će sve biti u redu", dodao je Martin Sinković.

 Četverac bez kormilara dobro je krenuo u utrku i do polovice staze bio je među prve tri posade, koliko ih ide u finale. Nakon 500 metara bili su drugi, na polovici staze treći, a nakon 1.500 metara na četvrtom mjestu. No, u zadnjih 500 metara nisu izdržali jaki ritam, te su završili na zadnjem, šestom mjestu.  

 Iz prve polufinalne skupine četveraca u finale su ušli Poljaci (5:53.750), Nizozemci (5:55.080) i Nijemci (5:55.480), dok su u drugoj skupini, u kojoj je hrvatski četverac završio na šestom mjestu (5:59.640), finale osigurali Talijani (5:54.210), Austrijanci (5:55.500) te Francuzi (5:56.640).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije