Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia Open

Braća Draganja za finale parova spasili tri meč-lopte

Marin i Tomislav Draganja
Jurica Galoić/Pixsell
22.07.2017.
u 08:10

Za 26-godišnjeg Davis Cup reprezentativca Marina Draganju ovo će biti deveto ATP finale u karijeri, a prvo nakon 2015. godine, dok će njegov 22-godišnji brat Tomislav u subotnjem finalu imati premijeru.

Braća Marin i Tomislav Draganja probili su se u finale turnira parova na umaškom ATP turnir Croatia Open, nakon što su u polufinalu nadigrali britanski par Aljaž Bedene - Dominic Inglot sa 6-7 (6), 7-5, 12-10 spasivši tri meč-lopte. 

U dramatičnom meču prepunom preokreta, Marin i Tomislav Draganja izgubili su prvi set u kojem su vodili sa 6-3 u 'tie-breaku', ali potom izgubili pet poena zaredom. Bedene i Inglot su vodili 5-2 u drugom setu, kod 5-3 su propustili servis za finale uz jednu propuštenu meč-loptu. Braća Draganja su nanizali pet gemova i odveli meč u odlučujući 'tie-break'.

I u njemu se britanski par prvi približio pobjedi. Bedene i Inglot su vodili 9-7, ali je hrvatski par spasio još dvije meč-lopte i poveo 10-9. Braća Draganja nisu iskoristili prvu meč-loptu, ali drugu kod 11-10 su pretvorili u veliku pobjedu i prvo zajedničko finale na ATP turnirima.

Za 26-godišnjeg Davis Cup reprezentativca Marina Draganju ovo će biti deveto ATP finale u karijeri, a prvo nakon 2015. godine, dok će njegov 22-godišnji brat Tomislav u subotnjem finalu imati premijeru. Ovo im je prvi zajednički nastup na ATP turniru i odmah su došli do finala, a za naslov će se boriti protiv 3. nositelja, Argentinaca Guillerma Durana i Andresa Moltenija, koji su sa 7-5, 3-6, 10-6 nadigrali prve nositelje, Bjelorusa Maksa Mirnjeg i Kanađanina Daniela Nestora.

Subotnji finalni meč parova bit će odigran po završetku pojedinačnih polufinalnih mečeva u kojima se sastaju Ivan Dodig i Rus Andrej Rubljev (17.30 sati) te Talijani Paolo Lorenzi i Alessandro Giannessi (ne prije 20 sati).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije