Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdani braće Sinković

Božić i Nova godina su nam jedini neradni dani

28.12.2017.
u 16:16

Valent je sa suprugom Antonelom otputovao na odgođeni medeni mjesec u Dubai, a Martin je odlučio provesti blagdane u Sinju kod obitelji supruge Manuele

Kraj jedne srebrne godine, a takve su u njihovoj karijeri rijetke, zlatna veslačka braća Sinković provest će u nešto lakšem režimu rada.

Štoviše, čak su se na kraće vrijeme i razdvojila jer je Valent sa suprugom Antonelom otputovao na odgođeni medeni mjesec u Dubai, a Martin je odlučio provesti blagdane u Sinju kod obitelji supruge Manuele.

Dozvola za medeni mjesec

- Morao sam dopustiti Valentu da sada ode na medeni mjesec jer sam ga odmah nakon svadbe pokupio i odvezao na pripreme. No, trenirat će on i u Dubaiju, dali smo mu program po kojem će raditi. Martin je sa sobom ponio bicikl i još neke trenažere, a nešto će od treninga obaviti i u Splitu - objasnio je Nikola Bralić, trener najvećeg veslačkog dvojca koji smo ikad imali.

1/5

Ovo je već drugi put da se trofejni tandem razdvojio. Prvi je put tako bilo nakon osvajanja srebra na SP-u na Floridi kada se Valent zaputio kući, a Martin je sa suprugom ostao u Americi.

- Jedino se tada, nakon završetka sezone ili zimi, možemo razdvojiti. Kada veslamo, onda to ne možemo. No, trenirat ćemo odvojeno, a vježbat nećemo jedino na Božić i Novu godinu.

A kada veslaju, čuli smo od obojice, tada se i posvade. Kako to izgleda kada se do savršenstva sinkronizirana braća svađaju, pokušao je objasniti Martin:

- Pazimo da jedan drugome ne kažemo previše jer znamo da smo jednako krivi. A najviše dođe do živciranja kada ne možemo izvesti što želimo. U dublu smo to uvijek mogli, a u našoj novoj disciplini dvojcu bez kormilara baš i ne. Ovaj put bila je riječ o nagradi za najbolju posadu u izboru HOO-a, pa je tih i takvih trofeja već poprilično. Kamo će s njima ako tako nastave?

- Iskreno, nije me briga. To je ženina briga, a mi joj samo zadajemo glavobolju. Šalim se. To su slatke muke kojima se i Manuela raduje. Njezina jetrva (žena muževa brata) Antonela zacijelo se raduje posjetu najvećoj zgradi na svijetu (Burj Khalifa) ali i drugim atrakcijama.

- Premda smo se vjenčali još početkom lipnja, dosad nismo imali vremena za romantično svadbeno putovanje. Preko ljeta sam imao veslačkih obveza i nastup na SP-u, a potom je Antonela morala učiti za pravosudni ispit, koji je prije par dana i položila pa joj sada i javno čestitam na tome - ističe Valent koji je pomalo zavidan veslačima iz toplijih zemalja:

- Zavidim im samo zato što smo prešli u novu disciplinu pa nam treba kilometraža. Svi oni koji su na južnoj polutci, ponajprije Novozelanđani i Australci, sada su na vodi, a kada je kod njih zima, tada dođu u Europu jer se tada ovdje voze utrke.

Po žuljeve u Pisu

A Valent i Martin će u Englesku u srpnju. Barem tako najavljuje njihov trener Nikola Bralić:

- Nakon siječanjskog 10-dnevnog skijaškog trčanja u Italiji, mjesec i pol dana pripremat ćemo se u Zagrebu, uglavnom na ergometrima, a bude li veljača topla možda izađemo i na vodu. Jer, moramo pripremiti ruke na žuljeve kako bismo u dva tjedna tradicionalnih priprema u Pisi preveslali 500-600 kilometara, što nam je mjesečna kilometraža kada smo u Zagrebu. Prije toga nastupit ćemo na prvenstvu Hrvatske u ergometru, a u srpnju pak na regati Henley.

Riječ je o natjecanju koje postoji od 1839. i ima kraljevski predznak.

- To je šmekerska regata koja se vozi pet dana, natječu se posada protiv posade, na ispadanje, što je jako zanimljivo i svaki veslač mora to proći. Osim toga, vozit ćemo i tri utrke Svjetskog kupa i nastupiti na EP-u i SP-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije