Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOYSI IGRAČIMA PRIJETILI PREKO RADIJA!

'Boysi gađali Mamića, a raskrvarili slučajnu prolaznicu'

Zdravko Mamić
Željko Hladika
01.10.2009.
u 13:46

U 13 sati u središtu Temišvara dogodio se incident u kojem su izvršnog dopredsjednika Dinama napali Bad Blue Boysi.

Policija je prve autobuse s Bad Blue Boysima dopratila do stadiona i pustila ih u grad. Boysi su se smjestili na glavni gradski trg, Trg pobjede.

Prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić, koji je večer prije burno slavio bratov rođendan uz obilje glazbe i pjesme, jutro prije utakmice odlučio je proštetati gradom s prijateljima.

No kada je Dinamov izvršni dopredsjednik preko Trga pobjede krenuo na ručak, poveća skupina zagrebačkih Boysa počela mu je skandirati čim je ugledala poznato lice.



- Mamiću, cigane... - odzvanjalo je glavnim temišvarskim trgom.

Nakon skandiranja protiv Mamića krenulo je bacanje staklenih boca, pepeljara, limenki pa i bočica za ulje. Mamić se brzo okrenuo i trčeći se vratio u hotel koji se nalazi u samoj blizini trga.

Izgledao je vrlo uznemireno, preplašeno, shvatio je koliko je bio blizu još težeg sukoba. Do odlaska na utakmicu odlučio je ne napuštati hotel, a u njemu je i ručao.

- Jedan nas je navijač primijetio i to je bilo dovoljno da krenu i ostali. Mene su bocom pogodili u leđa, ali nije mi ništa. No žao mi je jer je stradala slučajna prolaznica, boca ju je pogodila u nogu i raskrvarila je.

- A sreća u toj nesreći je što je boca proletjela milimetar od glave jednog djeteta - rekao je Denis Gudasić, Mamićev prijatelj koji je jedini pogođen. Nakon tog incidenta ostalo je mnogo stakla na pločniku, rabijenih boca, soljenki.

Što se tiče nogometaša Timisoare, oni su u vrijeme dok je Zdravko Mamić pokušavao šetati gradom otišli do crkve i pomolili se. To je njihov običaj prije svake utakmice.

Domaćih navijača u gradu nije bilo, nikakvih obilježja klubova, reprezentacije... Stoga je uglavnom sve prolazilo mirno. Doduše, mnoštvo policajaca bilo je u središtu grada, na svakom uglu i ispred svake zgrade po njih desetak, pa malo dalje desetak pripadnika specijalne policije.

I oko hotela gdje su bili čelni ljudi iz Dinama, dok su igrači bili u drugom hotelu, stalno je kružila rumunjska policija. Iz kafića u kojem su se smjestili navijači Dinama svako malo čula se galama i uglavnom navijačke pjesme. No prijetnja je ostala u zraku jer je velik dio navijača u Temišvar stigao vrlo rano, a utakmica će po ovdašnjem vremenu početi u 22.05 sati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije