Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Boston prepustio Philadelphiji prvi izbor na 'draftu'

Cleveland - Boston
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
20.06.2017.
u 00:18

Boston je osigurao birati između drugog i petog mjesta 2018. ili vrlo rano na 'draftu' 2019. godine

Tri dana prije održavanja ovogodišnjeg NBA 'drafta', Boston Celticsi i službeno su potvrdili kako su svoje pravo prvoga izbora prepustili Philadelphia 76-ersima i to u zamjenu za treći izbor na ovogodišnjem 'draftu' i jedan izbor prvoj rundi u nekoj od sljedećih nekoliko godina. 

Ovom zamjenom Boston je osigurao birati između drugog i petog mjesta 2018. ili vrlo rano na 'draftu' 2019. godine.

Philadelphia se željela pomaknuti s trećeg na prvo mjesto na ovogodišnjem izboru novih igrača kako bi bila sigurna da će u svoje redove moći dovesti iznimno darovitog razigravača Markellea Fultza sa Sveučilišta Washington. Fultz je prošloga tjedna bio u trening-kampu Philadelphije gdje su ga dvojica prošlosezonskih 'rookiea' iz te momčadi, hrvatski reprezentativac Dario Šarić i centar Joel Embiid već prigrlili kao svog suigrača.

Momčad Philadelphije će tako drugu godinu u nizu prva birati na NBA 'draftu', lani je izabrala Australca Bena Simmonsa koji je ozlijedio stopalo samo nekoliko dana prije početka sezone te još nije zaigrao u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Usto, Sixersi su još dva puta u klupskoj povijesti birali prvi, 1973. kada su angažirali Douga Collinsa i 1996. kada su izabrali Allena Iversona.

Ovo je osmi puta kako će neka momčad dvije godine u nizu birati prva na 'draftu', posljednji puta to pravo imali su Cleveland Cavaliersi koji su 2013. izabrali Anthonyja Bennetta, a 2014. Andrewa Wigginsa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije