Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazi

Boštjan Cesar se oprašta od slovenske reprezentacije

Boštjan Cesar
Foto: Press Association/PIXSELL
1/3
27.03.2018.
u 00:20

Cesar je rekorder po broju nastupa za nacionalnu vrstu u čijem je dresu nastupio 100 puta, a u kojoj je debitirao 2003. godine i za koju je postigao tri gola

Branič slovenske nogometne reprezentacije, 36-godišnji Boštjan Cesar koji je svoju pravu profesionalnu karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu u koji je 2001. stigao iz ljubljanske Olimpije, potvrdio je u ponedjeljak kako se oprašta od izabrane vrste Slovenije i da će mu nastup u prijateljskoj utakmici protiv Bjelorusije na ljubljanskom stadionu Stožice u utorak biti zadnji u dugoj karijeri.

Na konferenciji za novinare u Ljubljani Cesar, koji igra za talijansku momčad Chievo, kazao je kako se osjeća fizički spremnim i da želi igrati nogomet do svoje 40. godine, no da se za odlazak iz reprezentacije odlučio nakon razgovora s novim izbornikom Tomažom Kavčičem koji želi pomladiti momčad nakon što se reprezentacija s prijašnjim izbornikom Srećkom Katancem nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Cesar je rekorder po broju nastupa za nacionalnu vrstu u čijem je dresu nastupio 100 puta, a u kojoj je debitirao 2003. godine i za koju je postigao tri gola. Tijekom njegove karijere u reprezentaciji na mjestu izbornika izmijenilo se pet stručnjaka, a na čelu slovenske države šest premijera, od Antona Ropa do Mire Cerara.

U Dinamu je Cesar igrao sve do početka sezone 2005/06. kada je transferiran u Marseille. Ukupno je odigrao 77 službenih utakmica u modrom dresu, a postigao je i tri pogotka. Kraće je vrijeme igrao i za Croatiju iz Sesveta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije