Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIV PRISTUP

Borussia Dortmund se pivom bori protiv rasizma među navijačima

Borussia Dortmund
Reuters (Ilustracija)
10.03.2015.
u 20:30

Poznato je da je Dortmund grad s jakom desnicom na političkoj sceni i zato su nedavni incidenti klub ponukali na reakciju

Borussia Dortmund omiljena je diljem Europe zbog iznimne povezanosti sa svojim navijačima, koji svaku utakmicu na Signal Iduna Parku naprave pravi spektakl, ali sve su to nagrdili ekstremno desno nastrojeni pojedinci i zato taj njemački klub pokreće posebnu kampanju 'nema piva za rasiste'.

Poznato je da je Dortmund grad s jakom desnicom na političkoj sceni i zato su nedavni incidenti klub ponukali da u kampanju tiska preko milijun podložaka za pivo i oni će biti podijeljeni u gradskim pubovima gdje se skupljaju navijači, a sve kako bi raširili svijest o nultoj stopi tolerancije prema rasizmu.

Koliko je problem ozbiljan pokazuju i prijetnje smrću nekolicini novinara, dok je u početkm ovog tjedna novinar čak i napadnut. I sama Borussia Dortmund također se našla u medijima zbog desničarskih ispada dijela svojih navijača, a klub provodi zabrane onim navijačima koji salutiraju nacističkim pozdravom te uzvikom 'Sieg Heil' na Westfalenu.

>> Glavni direktor Borussije: Bayern nas je želio uništiti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije