Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREBA JOJ TRANSPLANTACIJA

Borovo ispunjeno za teško bolesnu 13-mjesečnu djevojčicu

Borovo Zagreb
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/5
31.01.2018.
u 23:13

Prihod od ulaznica išao je za liječenje jednogodišnje Vukovarke Maše Čuvalo kao dio akcije 'Imam herc za Mašu'

Rukometaši PPD Zagreba plasirali su se u četvrtfinale hrvatskog kupa pobijedivši u gostima Borovo s 40:29 (19:13). 

Dolazak hrvatskog prvaka privukao je u dvoranu u Borovu 2000 gledatelja, a zagrebaše je kao kapetan predvodio Damir Bičanić, rođeni Vukovarac.

Bičanić je inače bolestan, ali nije mogao propustiti priliku da povede svoje zagrebaše u rodnom kraju. Zlatko Saračević, trener „plinara“ nije mogao računati na Igora Vorija i Zlatka Horvata koji su zbog EP-a dobili slobodno do četvrtka, te na Tonči Valčića. 

Najefikasniji kod PPD Zagreba bili su Valentino Ravnić sa sedam, te Tin Kontrec s pet pogodaka. 

Prihod od ulaznica išao je za liječenje jednogodišnje Vukovarke Maše Čuvalo kao dio akcije 'Imam herc za Mašu'. Maša je 13-mjesečna djevojčica kojoj je dijagnosticiran kongenitalni nefrotski sindrom NO 4.9, vrlo rijetka i teška bolest od koje boluje samo petero djece u Hrvatskoj. Zbog te bolesti bubrezi rade više nego što bi trebali, ubrzano rastu i i proizvode previše bjelančevina, ali ih ne apsorbiraju. Potrebna joj je transplantacija.

Operaciju nije moguće napraviti u Hrvatskoj, već u Italiji i Francuskoj, a troškove može pokriti i HZZO, no treba pokriti troškove postoperativnog zahvata, pa je pokrenuta ova hvalevrijedna akcija.

Ključne riječi

Komentara 2

MN
Mnd7779
06:32 01.02.2018.

Respekt dragi ljudi,i svima koji su se odazvali

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
08:59 01.02.2018.

Ima boga on je u ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije