Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE DAVIS CUP

Borna Gojo prevodi Hrvatsku protiv Amerikanca od kojih nikad nismo izgubili

Zagreb: Borna Gojo družio se s najmlađim fanovima uoči Davis Cupa
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
13.09.2023.
u 08:33

Zanimljivo je da od Amerikanaca nikad nismo izgubili u Davisovom kupu. Igrali smo protiv njih pet puta i svih pet puta smo pobijedili. Jednom smo ih dobili u polufinalu (2018 – 3:2), dvaput u četvrtfinalu (2009. i 2016. - oba puta 3:2), te dvaput u 1. kolu (2003. - 4:1 i 2005. - 3:2).

Susretom između Nizozemke i Finske jučer je u Splitu počeo Davisov kup, skupina D. Hrvatska će svoj prvi susret igrati danas protiv SAD-a, a početak je u 15 sati. Amerikanci će igrati u sastavu u kojem su Frances Tiafoe (11. na ATP listi), Tommy Paul (14.), Austin Krajicek (prvi na ATP listi igrača parova) i Rajeev Ram (5.).

– Na papiru Amerikanci jesu najveći favoriti, ali znamo kako to u Davisovu Cupu izgleda, iznenađenja su moguća. Imamo i mi svoje adute. Primjerice Bornu Goju, koji je odigrao izvanredan turnir na US Openu i pružio puno veći otpor Đokoviću od nekih renomiranih igrača, imao je čak šansu uzeti drugi set. Kad je mogao igrati s Novakom, može i protiv Tiafoea ili Paula, tko god će biti na prvoj ploči za SAD – rekao je izbornik Vedran Martić.

Zanimljivo je da od Amerikanaca nikad nismo izgubili u Davisovom kupu. Igrali smo protiv njih pet puta i svih pet puta smo pobijedili. Jednom smo ih dobili u polufinalu (2018 – 3:2), dvaput u četvrtfinalu (2009. i 2016. - oba puta 3:2), te dvaput u 1. kolu (2003. - 4:1 i 2005. - 3:2).

– Rok za prijavu igrača istječe sat vremena prije početka, pa će do tada izbornik Vedran Martić – uz sigurnog Bornu Goju – morati odrediti tko će biti na "drugoj ploči", Dino Prižmić ili Duje Ajduković. U paru nema dvojbe, na našoj strani mreže stajat će Ivan Dodig i Mate Pavić. Također, vrlo vjerojatno suparnici će im biti Austin Krajicek i Rajeev Ram, što zaokružuje sliku vrhunskih igrača parova u Splitu. Na Gripama će, naime, nastupiti četvorica od petorice vodećih igrača svijeta u konkurenciji parova: Krajicek (1.), Dodig (2.), Nizozemac Wesley Koolhof (4.) i Ram (5.).

– Istina je, poprilično je jaka grupa što se tiče parova, možda i najjača od sve četiri koje se igraju ovog tjedna. Jedan meč bit će teži od drugoga – rekao je Pavić.

Sudar u srijedu bit će posebno atraktivan, jer sva četvorica mogu se pohvaliti osvajanjem naslova na Grand Slam turnirima. Posebno se ističe Ram, koji je prije nekoliko dana treći put zaredom osvojio US Open. U kombinaciji s Krajicekom, ovogodišnjim osvajačem Roland Garrosa (s Ivanom Dodigom), bit će izuzetno zahtjevan suparnik.

– Čekaju nas prvi i peti igrač svijeta. Ram dolazi kao pobjednik US Opena, pun samopouzdanja, a Ivanov partner s turnira Austin vodeći je na svijetu. Nadam se da će nam Ivan dati neku 'insajdersku' informaciju i pokoji savjet, što nam može pomoći. Očekuje nas težak meč, ali svaki će biti važan jer se svaka pobjeda računa za prolaz – ističe Pavić.

Dodig i Pavić rijetko igraju zajedno, no dobro se poznaju – još su na Zagreb Indoorsu bili par.

– Mislim da smo prvi put igrali zajedno 2011. Poznajemo se, mnogo puta smo igrali zajedno i jedan protiv drugoga. Nema potrebe za uigravanjem, što je dobro, trebamo izaći na teren i odraditi najbolje što znamo – rekao je Pavić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije