Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Borna Ćorić ozbiljnije nego ikad prijeti da pretekne Marina Čilića

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
27.05.2019.
u 17:58

Odlične vijesti možemo od naših tenisača očekivati i u konkurenciji parova. Sukladno njihovoj kvaliteti Hrvati su uglavnom nositelji. Mate Pavić i Austrijanac Marach postavljeni su za četvrte nositelje, samo mjesto niže su Nikola Mektić i Franko Škugor, dok su Ivan Dodig i Francuz Roger-Vasselin na poziciji 12. nositelja

Bolji početak Roland Garrosa nismo mogli poželjeti: u prva četiri nastupa naši su predstavnici zabilježili isto toliko pobjeda. Iskusnima Marinu Čiliću i Petri Martić u ponedjeljak su se u drugome kolu pridružili naši 22-godišnjaci Borna Ćorić i Donna Vekić

Donna je prva obavila posao (njezin je meč trajao sat i 11 minuta), na sedmom je terenu kao 23. nositeljica bez većih teškoća pobijedila rusku kvalifikanticu Ljudmilu Samsonovu, 161. tenisačicu svijeta, sa 6:2, 6:4. S još jednom pobjedom Osječanka bi osigurala ulazak u Top 20, prvi put u karijeri, ali neće joj biti lako jer će s druge strane biti Šveđanka Rebecca Peterson koja je sa 6:3, 7:5 izbacila Kazahstanku Juliju Putincevu, četvrtfinalisticu ovog turnira od prošle godine i pobjednicu turnira u Nürnbergu prošli tjedan. 

Ćorić je na prvom terenu proveo skoro tri seta (2 sata i 50 minuta) koliko mu je trebalo da slomi otpor Slovenca Aljaža Bedenea, 97. na ATP listi, i pobijedi sa 6:1, 6:7 (4), 6:4, 6:4. Naš tenisač niti jednom nije gubio servis (spasio je sve tri break-prilike), a sam je iskoristio pet od sedam. 

S ovom pobjedom Borna u tzv. poretku uživo dolazi na 14. mjesto, poziciju ispred Marina Čilića. Kako Marin brani puno više bodova (četvrtfinale), to je Ćorić u komotnijoj poziciji da tu prednost i zadrži te je potvrdi i na službenoj tablici. Vidjet ćemo kako će to ići, nadajmo se da će i jedan i drugi otići daleko... 

Odlične vijesti možemo od naših tenisača očekivati i u konkurenciji parova. Sukladno njihovoj kvaliteti Hrvati su uglavnom nositelji. Mate Pavić i Austrijanac Marach postavljeni su za četvrte nositelje, samo mjesto niže su Nikola Mektić i Franko Škugor, dok su Ivan Dodig i Francuz Roger-Vasselin na poziciji 12. nositelja. 

U konkurenciji ženskih parova imat ćemo dvije predstavnice: Dariju Jurak, koja za partnericu ima Rumunjku Olaru (postavljene su za 16. nositeljice), i Petru Martić koja će igrati s Francuskinjom Cornet. 

Komentara 2

ČE
četverac
20:24 27.05.2019.

To se ipak neće dogoditi na Roland Garrosu. Ćorića u osmini finala očekuje Novak Đoković, dok Čilić može proći Wawrinku. A na travi će to biti još teže...

DA
darwil
18:56 30.05.2019.

Pa Borna je stalno najbolji Hrvatski tenisač kao i Ivo,što je tu sporno ?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije