Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJIO PRVI TURNIR

Borna Ćorić: Ovo je moj najveći preokret, nikada nisam spasio pet meč-lopti

Borna Ćorić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
16.04.2017.
u 22:05

- Sjajan je osjećaj osvojiti ovaj turnir. Nisam znao što mogu očekivati kada sam došao u Marakeš. Nisam bio u najboljoj formi, međutim dobro sam trenirao posljednjih mjeseci, a sada se sve isplatilo - dodao je Borna.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić (20) pobjednik je turnira u Marakešu nakon što je u finalu pobijedio Nijemca Philippa Kohlschreibera 5-7, 7-6 (3), 7-5 osvojivši prvi ATP naslov u karijeri.

- Ovo je bio moj najveći preokret u nekom meču. Nikada u karijeri nisam spasio pet meč lopti, posebice ne u tako važnom meču - kazao je Ćorić.

Mladi Zagrepčanin je i prošle godine stigao do finala Grand Prix Hassan II, no tada je poražen od Argentinca Federica Delbonisa. Finale je igrao i Chennaiju prošle godine kada ga je pobijedio Švicarac Stan Wawrinka, no sada je ipak stigao do prvog naslova u karijeri.

- U ključnim trenucima sam dobro servirao, to je bio presudno. Sjajan je osjećaj osvojiti ovaj turnir. Nisam znao što mogu očekivati kada sam došao u Marakeš. Nisam bio u najboljoj formi, međutim dobro sam trenirao posljednjih mjeseci, a sada se sve isplatilo - dodao je Borna.

Kohlschreiber je bio utučen.

- Bio je to jedan od onih dana kada imaš mnogo prilika, ali ih ne iskoristiš. Bila je ovo velika drama, a nažalost loše je završilo po mene. Teško je izgubiti finale u kojem imaš toliko prilika, čak pet meč lopti. Cijeli tjedan sam igrao dobro i radujem se nastavku sezone na zemlji - kazao je Kohlschreiber kojem je to bio 16. nastup u finalu i deveti poraz.

Bio je to i njihov treći međusobni dvoboj, a Nijemac je slavio u oba prethodna dvoboja odigrana prošle godine na turnirima u Dubaiju i Monte Carlu.

>> Sjajni Borna Ćorić osvojio prvi turnir u karijeri nakon što je spasio pet meč-lopti!

Komentara 1

DU
Deleted user
23:16 16.04.2017.

Dobiti "izgubljeni mec" je osobina top-tenisaca, koji u ključnim trenucima, kada je najpotrebnije postizu odlucujuce bodove; to si vec pokazao i u Davis Cup; na dobrom si putu... ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije