Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV DONALDSONA

Bravo za Ćorića! Pobjedom je otvorio Masters

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
Autori: Hina, Marko Pavić
07.11.2017.
u 21:42

Borna je bio uvjerljiv protiv 55. igrača svijeta.

Borna Ćorić svladao je Amerikanca Jareda Donaldsona sa 4:1, 4:1 i 4:3 u prvom kolu Mastersa mladih tenisača u Milanu.

Ćorić se bolje snašao na Mastersu za mlade tenisače na kojem je predstavljen i cijeli niz novih pravila, koja bi u nadolazećim godinama mogla biti implementirana i u mečeve na ATP Touru. Tako su skraćeni setovi do četiri osvojena gema, s 'tie-breakom' pri rezultatu 3:3, a za pobjedu u meču treba osvojiti tri seta.

Bio je to prvi međusobni dvoboj Ćorića, 48. na ATP listi, i Donaldsona koji je 55., a Zagrepčanin će u 2. kolu u srijedu igrati s Rusom Daniilom Medvjedevim koji je ranije porazio sunarodnjaka Karena Hačanova s 2:4, 4:3 (6), 4:3 (3), 4:2. 

U mečevima A skupine igraju Kanađanin Denis Shapovalov, Korejac Hyeon Chung, Rus Andrej Rubljov i Talijan Gianluigi Quinzi.

U nizu inovacija u Milanu treba naglasiti da se u gemovima može odigrati maksimalno sedam poena, jer se pri rezultatu 40:40 igra odlučujući poen, kao što je to sada slučaj u mečevima parova na ATP turnirima. Izbačeno je i pravilo neca, dodira lopte s mrežom kod servisa. U slučaju kad se to dogodi nema ponavljanja servisa, već tenisači nastavljaju s igrom. Na terenu je samo jedan sudac, onaj u stolici, dok linijske suce mijenja računalni sustav "Oko sokolovo", a pritom snimljeni glas označava aut u igri i kod servisa. Sve lopte koje padnu unutar prostora do 5 centimetara od crte automatski su prikazane na ekranu.

Na smotri u Milanu neće se dijeliti ATP bodovi (bila bi to diskriminacija prema starijima), ali osiguran je bogati nagradni fond u iznosu od 1,275.000 USD. Pobjednik bez izgubljenog meča mogao bi zaraditi čak 390.000 dolara. Igrat će se prema eksperimentalnim pravilima, setovi traju do četiri osvojena gema, pri 3:3 slijedi tie-break. Opširnije o pravilima pročitajte ovdje.

Ćorić - Donaldson 4:3, 4:1, 4:3

Treći set:

4:3 - Pobjeda Ćorića! Naš mladi tenisač slavio je s 3:0 u setovima i odlično otvorio Masters.

3:3 - Opet će odlučivati tie-break, kao i u prvom setu.

2:2 - Čini se da se igra Amerikanca malo popravila. Bilo bi dobro da ga Ćorić sada stisne i ne dozvoli mu da se razmaše.

Drugi set:

4:1 - Ćorić je osvojio i drugi set. Napravio je još jedan break kod 3:1.

2:0 - Borna je napravio break na početku drugog seta, a onda osvojio gem na svoj servis.

Prvi set:

4:3 - Ćorić je bio uvjerljiv u tie-breaku i poveo 1:0. Za osvajanje prvog seta trebalo mu je 26 minuta.

3:3 - Bravo za Bornu, vratio je izgubljeni break. Slijedi nam tie-break.

2:3 - Nažalost, Amerikanac je napravio break.

2:2 - Imao je sada Ćorić priliku za break nakon dvije dvostruke pogreške Amerikanca. No, Donaldson se izvukao.

1:1 - Oba tenisača bez poteškoća su osvojila gemove na svoje servise.

Komentara 1

LI
liliZG
10:37 08.11.2017.

Kao što sam već i rekla, pravila povoljna za one kratka daha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije