Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masters igrača do 21 godine

Kako će se eksperimentalna pravila svidjeti Borni i ekipi?

07.11.2017.
u 12:22

Borna Ćorić, 48. na ATP listi, bit će u skupini B, u kojoj su još Rusi Karen Hačanov (45.) i Danil Medvjedev (65.) te Amerikanac Jared Donaldson (55.).

Na Mastersu najboljih tenisača do 21 godine koji danas počinje u Milanu naš Borna Ćorić, 48. na ATP listi, bit će u skupini B, u kojoj su još Rusi Karen Hačanov (45.) i Danil Medvjedev (65.) te Amerikanac Jared Donaldson (55.).

U onoj drugoj, skupini A, nositelj je još jedan Rus, Andrej Rubljov (37.), a ostali sudionici su: Kanađanin Denis Šapovalov (51.), Korejac Hyeon Chung (54.) i Talijan Gianluigi Quinzi (306.) kao pobjednik posebnog turnira koji su Talijani organizirali za svoje 21-godišnjake.

Izbačen s turnira zbog rasizma

Prvi suparnik našeg Ćorića, večeras u 19.30 sati, bit će Donaldson koji je ove godine postigao 21 pobjedu i doživio 22 poraza, a od turnirskih nastupa u karijeri je zaradio 1,407.145 USD. Povremeno trenira s Rogerom Federerom (kao naš Borna s Rafaelom Nadalom), a uoči nastupa na turniru rekao je:

- Počašćen sam činjenicom da sam se našao među sedmoricom najboljih mladih tenisača svijeta. To je na neki način priznanje za rezultate koje sam postigao ove godine. Potrudit ću se da godinu završim u pozitivnom ozračju.

1/6

Ćorić (ove godine 21-25, zarada u karijeri 2,465.378) i Donaldson dosad se nisu sastajali (ali su u Milanu već bili na kavi, kako se vidi na portalu ATP Toura). Naš mladi tenisač (20) nije međusobno igrao ni s godinu dana starijim Medvjedevom (22-24, 829.364 USD). Više nego rezultatima, Rus je privukao pozornost pomalo ekscentričnim ponašanjem. U travnju ove godine suspendiran je s jednog challengera u SAD-u jer je tamnoputu sutkinju optužio da je prijateljica s njegovim tamnoputim suparnikom.

No, zato Borna ima igračku “prošlost” s Hačanovom (25-29, 1,768.679 USD) s kojim se ove godine sučelio u Rotterdamu i pobijedio ga sa 7:6 (6), 7:6 (10). Vrijedi spomenuti da je Hačanova jedno vrijeme trenirao Vedran Martić, bivši trener Gorana Ivaniševića i Petre Martić.

Samo nema ATP bodova

Na smotri u Milanu neće se dijeliti ATP bodovi (bila bi to diskriminacija prema starijima), ali osiguran je bogati nagradni fond u iznosu od 1,275.000 USD. Pobjednik bez izgubljenog meča mogao bi zaraditi čak 390.000 dolara. Igrat će se prema eksperimentalnim pravilima, setovi traju do četiri osvojena gema, pri 3:3 slijedi tie-break.

- Vidjet ćemo kako će to primiti igrači, nekima će se to dopasti, drugima vjerojatno neće. Možda će nova pravila označiti novu fazu u razvoju tenisa, tko zna - napomenuo je Hačanov.

Vidjet ćemo i sami kako će to izgledati, prijenosi su na Sportklubu u 14 i 19.30 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije