Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Noah izostavio najboljeg igrača: Ćorić i Chardy otvaraju finale

Davisov kup - Hrvatska
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/9
Autori: Drago Hudika, Hina
22.11.2018.
u 13:09

Našim je tenisačima ovo treći finale u kojem su jednom slavili, a bilo je to 2005. protiv Slovačke. Francuska je dosad igrala 18 finala i deset je puta osvajala naslov

Hrvatska teniska reprezentacija igra protiv Francuske veliki finale u Davisovom kupu. Susret počinje u petak u Lilleu.

Našim je tenisačima ovo treći finale u kojem su jednom slavili, a bilo je to 2005. protiv Slovačke. Francuska je dosad igrala 18 finala i deset je puta osvajala naslov.

Davisov kup - Hrvatska
1/13

Borna Ćorić i Jeremy Chardy otvorit će u petak finalni dvoboj na stadionu Pierre Mauroy, posljednji po kojem je Davisov kup bio poznat kroz svoju 118-godišnju povijest. 

Yannick Noah odlučio je izostaviti najbolje rangiranog francuskog tenisača u ovom sastavu Lucasa Pouillea i umjesto njega ubaciti Jeremyja Chardyja, čije je ime i bilo izvučeno iz pehara kojeg će pobjednička reprezentacija podignuti u subotu ili nedjelju.

Prvi pojedinačni meč u petak započinje u 14 sati, a isti je termin početka i subotnje igre parova, dok će nedjeljni program pojedinačnih dvoboja započeti u 13 sati.

Francuska će u svom 19. finalu u 118-godišnjoj povijesti Davisova kupa, pokušati postati šesta reprezentacija koja je obranila naslov od ukidanja 'Challenge sustava' 1972. godine. Do sada je to pošlo za rukom reprezentaciji SAD-a (1971-72, 1978-79., i 1981-82.), Švedske (1984-85. i 1997-98.), Njemačke (1988-89.), Španjolske (2008-09.) i Češke (2012-13.).

>> Pogledajte gostovanje Branimira Horvata na Večernj TV-u

RASPORED FINALA

Petak, 23. studenoga (14 sati)
Jeremy Chardy - Borna Ćorić
Jo-Wilfried Tsonga - Marin Čilić

Subota, 24. studenoga (14 sati)
Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut - Ivan Dodig / Mate Pavić

Nedjelja, 25. studenoga (13 sati)
Jeremy Chardy - Marin Čilić
Jo-Wilfried Tsonga - Borna Ćorić

Komentara 3

KE
kentie
02:05 23.11.2018.

Med toa, za razliku od ostalih repki, naši najbolji igrači su se uvijek, ama baš uvijek odazivali na poziv da igraju za repku u Davis kupu....I ZATO OVIM PUTEM ČESTITAM SVIM BIVŠIM I SADAŠNJIM IGRAČIMA KOJI SU ČASNO I SADA ČASNO I POŠTENO BRANE UGLED NAŠE REPKE U NATJECANJU ZA DAVIS KUP OD POSTANKA NOVE HRVATSKE. VELIKO HVALA SVIMA I IZBORNICIMA, I IGRAČIMA, I STRUČNOM STOŽERU, ALI I LJUDIMA U SAVEZU za sve dosadašnje uspjehe u Davis kupu. Tu ne zaboravljam ni cure koje se isto tako časno bore za ugled ženske repke. Posebni pozdrav lijepoj i šarmantnoj Doni Vekić, koja je rezolutno odbila ponudu V. Britanije i ostala reprezentativka svoje zemlje. Svaka čast i naklon do poda ovoj mladoj dami. Neka joj je sa srećom u privatnom, ali i profesionalnom životu, sa što manje ozljeda i što više osvojenih turnira....

KE
kentie
01:55 23.11.2018.

Ne bojim se ja Francije, nego nas samih....poglavito Age Čilage koji sam sebe tuče ko kronični mazohist i loš šahist...i onda sa svojm bradom izgleda ko sluđemi zombi i kombi pred šarenim papigama....

DH
dalibor.hren
17:53 22.11.2018.

Bojim se da će Tsonga biti igrač odluke!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije