Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORNA ĆORIĆ:

Bekhend bih zadržao svoj, 
servis uzeo od Karlovića i 
forhend od Đokovića

Borna Ćorić
Foto: DPA/PIXSELL
15.07.2015.
u 08:15

Borna Ćorić se već nekoliko dana u Umagu marljivo priprema za 26. Konzum Croatia Open

Iako počinje tek u subotu kvalifikacijskim dvobojima, 26. teniski Konzum Croatia Open u Umagu mogao bi zapravo već početi. Organizatori nas uvjeravaju da je sve spremno.

– Umaški turnir potencijalno će moći pratiti oko 150 milijuna kućanstava. A ove nam godine dolazi i CNN. To je velika promidžba Umaga i Hrvatske, što se vidi već i sada, u Umagu je teško naći slobodnu sobu – pohvalio se direktor Istraturista, organizatora turnira, Ronald Korotaj.

Turnir će biti iznimno jak, pa će tako Borna Ćorić, koji je 37. na ATP listi, biti tek osmi nositelj. A Ernests Gulbis, koji je lani bio deseti igrač svijeta, a sada je 82., ostao je ispod crte.

Uz Monfilsa i Fogninija, 18-godišnji Borna Ćorić glavna je zvijezda turnira. Borna je već u Umagu i marljivo se priprema za turnir.

Podrška cijele obitelji

– Tu sam već pet dana, Mate Delić i ja treniramo maksimalno. Nikome neće biti lagano, mislim da nas očekuje jako puno dobrih mečeva. Za sebe mogu reći da ću dati sve od sebe, dobro se osjećam i prilično sam dobar na terenu. Treba, naravno, dotjerati još neke finese, ali s pripremama mogu biti zadovoljan.

Borna iznimno cijeni glavne konkurente.

– Fognini igra jako dobro na zemlji, a Monfils, kad želi igrati, na razini je igrača iz Top 10. A ima tu još jako puno dobrih tenisača kao što je, primjerice, Seppi.

Kad je lani došao u Umag Borna je bio 250. na svijetu. Danas je 37. s tendencijom daljnjeg rasta.

– Umag mi je jako puno pomogao u tom napretku, tu sam pobijedio dva jaka igrača (Roger-Vasselina i Zeballosa, op. a.), osvojio sam puno bodova i dokazao sebi i drugima da mogu igrati vrhunski tenis.

No, s Bornom nije i njegov novi trener Šveđanin Thomas Johansson.

– Nažalost, nije mogao doći jer je imao neodgodivih obveza. Sigurno je da će mi nedostajati i da bi bilo bolje da je on tu, ali igram kod kuće pa će sa mnom biti cijela obitelj. Tako da je bolje da izostane ovdje nego negdje drugdje. Inače jako sam zadovoljan suradnjom s njim, radimo dva mjeseca i to funkcionira. Najvažnije je da je Thomas jako dobar čovjek jer najmanje 30 tjedana godišnje putovat ću s njim i taj odnos mi je vrlo važan.

Uloga jednog od favorita na domaćem turniru za jednog 18-godišnjaka mora da je značajan pritisak?

– Svakako jest pritisak, ali s tim se treba nositi. Moram to prihvatiti i okrenuti u svoju korist. To pokazuje jesam li na dobrom putu ili nisam.

Borna nije samo 37. tenisač na svijetu, on je i najbolji u konkurenciji igrača do 20 godina.

– Svi kažu da je generacija 96., 97. vrlo darovita, pet igrača je u prvih 100 i ja mislim da ćemo za četiri do pet godina, kad se formiramo kao igrači, moći pikirati na sam vrh i da ćemo biti spremni za smjenu generacija.

Nema vremena za kupanje

Za zabavu nema puno vremena, ali ipak...

– Pokušavam živjeti normalno koliko se to može. Mislim da je to važno, da mi je potreban taj ispušni ventil, jer preda mnom je barem 12 godina karijere i treba to izdržati. Dobro, možda i koja godina više, ovisi kako će me tijelo slušati.

Je li se stigao okupati u Umagu?

– U Umagu se nisam stigao okupati jer treniramo po cijeli dan i mrtvi smo umorni. No, okupat ću se sljedećih dana – kaže Borna, a na upit što bi, kad bi mogao, posudio od ostalih igrača, odgovara:

– Bekhend bih zadržao svoj, forhend bih uzeo od Đokovića, a servis od Karlovića.

Nakon Đokovićeva trijumfa u Wimbledonu, mnogi se pitaju u čemu je tajna...

– Eh, kad bih znao u čemu je tajna Novaka Đokovića, onda bih ga samo kopirao i bio bih kao on. Tajna je vjerojatno u svemu pomalo, ali ja bih istaknuo da je on istinski profesionalac – napomenuo je Borna.

>> Đokoviću će veličinu morati priznati i oni koji ga ne vole

Komentara 1

PE
peugeot
21:26 18.07.2015.

A sta mislis sta bi tek onda na ATP touru bilo da "Joker" ima servis od svog prijatelja "Dr Ive"? Bio bi to - teniski pokolj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije