Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA PRVAKA

Borba između Furyja i Usyka 29. travnja dovedena u pitanje: ‘Ispričavamo se navijačima!’

Oleksandr Usyk file photo
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
1/2
18.03.2023.
u 15:20

Ukrajinac Oleksandr Usyk u borbi za apsolutnog prvaka bi na stol stavio IBF, WBO i WBA pojas, dok bi Tyson Fury donio WBC-ov pojas. Pobjednik bi osvojio sve naslove prvi put nakon Lennoxa Lewisa

Usykov tim smatra kako njihov borac nije tretiran dostojno za meč u kojem bi se ujedinili naslovi prvaka teške kategorije i kako sve konce vuče Tyson Fury. Ukrajinac Oleksandr Usyk u borbi za apsolutnog prvaka bi na stol stavio IBF, WBO i WBA pojas, dok bi Tyson Fury donio WBC-ov pojas. Pobjednik bi osvojio sve naslove prvi put nakon Lennoxa Lewisa, piše Croring.

Tijekom pregovora je mnogo zapinjalo, a pomak je napravljen kada je Usyk prihvatio raspodjelu honorara 70-30 u Furyjevu korist.

Kralj Cigana i britanski promotor Frank Warren bili su uvjereni da će se borba održati 29. travnja na stadionu Wembley, a Fury je počeo trenirati.

Usykov menadžer Egis Klimas izjavio je kako je bilo mnogo igrica iza kulisa, a pogotovo kada se u pregovore uključio Furyjev američki predstavnik Top Ranka.

– Sve se promijenilo kada se Top Rank više uključio u to. Još uvijek tretiraju Oleksandra Usyka kao što su učinili s Derekom Chisorom ili Dillianom Whyteom. Ponašaju se kao da je to obična Furyjeva borba u Ujedinjenom Kraljevstvu i sve mora biti po Furyjevim pravilima – rekao je Egis Klimas, te najavio kako će angažirati britanskog odvjetnika koji bi pomogao u pregovorima:

– Zasad čekamo, želimo angažirati britanskog odvjetnika, jer on rade po britanskim pravilima. Mi smo autsajderi, ali ne možemo prihvatiti sve što nam dobace. Što je previše, previše je. Ta se borba može dogoditi jedino 29. travnja ili će jednostavno biti otkazana.

Egis Klimas je objavom na Twitteru također izrazio zabrinutost i poručio:

‘Ispričavamo se našim navijačima!’
 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar 15545
15545
16:56 18.03.2023.

Kako se ovaj junak ne bori za svoju drzavu na frontu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije