Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodna borba

Bomba iz UFC-a! Slijedi borba Miočića i Cormiera, Lesnar odlazi u mirovinu

Stipe Miočić i Daniel Cormier
Foto: Fightsite.hr
1/4
01.05.2019.
u 11:14

Ariel Helwani je potvrdio kako Brock Lesnar više nije opcija te da je UFC krenuo u dogovaranje borbe Daniela Cormiera i Stipe Miočića, odnosno njihovog revanša

Brock Lesnar neće se vratiti MMA natjecanju! Ovaj bivši UFC prvak najavio je odlazak u MMA mirovinu! Tu informaciju otkrio je predsjednik UFC-a, Dana White, automatski potvrdivši kako je borba Daniela Cormiera i Stipe Miočića ono što slijedi, piše Fightsite.

“Brock Lesnar mi je rekao da je gotov. Odlazi u MMA mirovinu”, bomba je od izjave koja nas je jutros dočekala, a Dana White ju je službeno dao ESPN-u. Ta izjava trebala bi staviti kraj na trakavicu koja je započela prije gotovo deset mjeseci, kad je Daniel Cormier na UFC 226 priredbi savladao Stipu Miočića.

Stipe Miočić i Daniel Cormier
1/6

Gore spomenutom pobjedom, Cormier je postao UFC prvak teške kategorije, a umjesto razmišljanja o revanšu, prozvao je Brocka Lesnara koji je bio u publici. Unatoč tome što je u međuvremenu Cormier odradio borbu protiv Derricka Lewisa, borba protiv Lesnara zapravo je sve od tog trenutka bila na čekanju. Cormier, čija je Lesnar bio velika želja, ipak ju na kraju neće dočekati. Potvrdu takvog ishoda situacija dobili smo od ESPN-ovog Bretta Okamota.

Malo više informacija donio je njegov kolega Ariel Helwani. On je potvrdio kako Brock Lesnar više nije opcija te da je UFC krenuo u dogovaranje borbe Daniela Cormiera i Stipe Miočića, odnosno njihovog revanša. Prema njemu dostupnim informacijama, datum na kojem se radi je 17. kolovoza.

UFC za sada nema službeno potvrđenu priredbu tog datuma, ali za isti je rezervirana dvorana u Anaheimu. Logikom se dođe do zaključka kako bi to trebao biti UFC 241, budući da je 242. PPV event potvrđen za 7. rujna.

Tako bi do ovog revanša došlo 13 mjeseci nakon prve borbe, u kojoj je Cormier iskoristio neopreznost Miočića. Pogodio ga je krošeom pola minute prije kraja prve runde i u tom trenutku postao prvi i za sada jedini istovremeni UFC prvak poluteške i teške kategorije.

>> Pogledajte razgovor s Cro Copom na Večernji TV-u

U međuvremenu je napustio pojas kategorije do 93 kilograma i ostao teškaš. Prilika za ogromnom zaradom koju bi mu donio Lesnar je propala, no ne sumnjamo kako će svi pravi MMA fanovi itekako biti zainteresirani za revanš protiv najuspješnijeg i najboljeg teškaša u UFC povijesti. Uspije li ga drugi put savladati, Cormier bi s pravom mogao preuzeti taj naziv.

Na Stipi Miočiću je da dokaže kako je ishod prve borbe samo znak njegove nepažnje i da pametnim pristupom dovede do toga da ovog puta njegova ruka bude podignuta u zrak.

Ključne riječi

Komentara 5

GR
gragakarlovac
12:52 01.05.2019.

Bolje da zaradi jer forma pada

CA
Catalonia
16:18 01.05.2019.

Eeee sad bu DC videl di pes pinkalu nosi. Nas Stipe bu ga rijesil lako.

Avatar doog_kool
doog_kool
13:36 01.05.2019.

Stipe ce ga demolirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije