Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATLETIKA

Bolt: Carl Lewis?! Tko je to, podsjetite me...

'Jamaica\'s Usain Bolt gestures before the men\'s 200m heats at the athletics event during the London 2012 Olympic Games on August 7, 2012 in London.  AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG '
'ERIC FEFERBERG'
10.08.2012.
u 14:05

Usain Bolt je na kraju ipak bio sigurna oklada da će osvojiti zlatne medalje na utrkama na 100 i 200 metara.

Trebalo bi se dogoditi veliko čudo da štafeta Jamajke ne osvoji zlato. To bi značilo da je Bolt obranio sva tri zlata iz Pekinga i ukupno će imati šest zlatnih olimpijskih medalja. Nedostaju mu još tri pa da stigne Carla Lewisa koji ih ima devet. No Lewis je sudjelovao na čak četiri Olimpijade, a Bolt tek na dvije. Nastupit će Bolt vjerojatno i u Riju, no pitanje je može li za četiri godine, sa 30 godina, biti ovako brz.

– O Lewisu nemam dobro mišljenje. Ne otkad je rekao da je dopinška kontrola na Jamajci slabija nego u drugim zemljama. Pa ja sam sigurno prvi atletičar po broju dopinških  kontrola. Svatko malo me posjete. Tko je on da takvo što govori? Svi znamo da su svi finalisti utrke u Seulu 1988. godine bili dopingirani. Uhvatili su samo Bena Johnsona, a ostali, a među njima i Lewis, izvukli su se – rekao je Bolt i dodao:

– Ma koga još zanima Carl Lewis. On ovakvim izjavama želi pridobiti samo malo pozornosti i ništa više.

Bolt je postao prvi atletičar koji je uspio osvojiti zlatne medalje na dvije Olimpijade uzastopno na 100 i 200 metara.

– Nakon što sam osvojio pet zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, a možda ću i šestu, sad mogu reći da sam postao legenda u atletici. Ono što je Michael Phelps u plivanju, Muhamed Ali u boksu, Michael Jordan u košarci,  to sam ja u atletici – rekao je Bolt.

Dobro, ima još puno atletskih legendi?

–- Ima, za mene je to Jesse Owens – istaknuo je.

Yohan Blake izgubio je obje utrke od Bolta, na 100 i 200 metara.

– Lijepo sam mu prošle godine rekao: "Nemaš šanse na Olimpijskim igrama". Rekao sam mu da je izabrao krivo vrijeme kada će trčati na 100 i 200 metara. Inače smo jako dobri prijatelji, a mnogi misle da nismo. A kako bismo onda zajedno trenirali? – pita se Bolt.

Bolt ima zanimljiv način motivacije.

– Uvijek pronađem nešto, a najčešće mislim na nogomet. Želio sam biti vrhunski nogometaš, ali nije ni ovako loše – istaknuo je Bolt.

Fešta?

– Tek nakon subote, kada završi štafeta 4x100 metara. Slavit ću svaki dan do rođendana 21. kolovoza – kaže Bolt.

Gdje drži sve te zlatne medalje?

– U jednom specijalnom sefu koji čuvaju naoružani stražari - zaključio je Bolt.

Ključne riječi

Komentara 2

SJ
Sve je uzalud
14:13 10.08.2012.

Kako Amer pale kinezi i ovi sa Jamajike koji se drogiraju bambusovim izdancima i šećernom trskom. Možda ih diskvalificiraju samo zato što su prvaci.

DU
Deleted user
17:58 10.08.2012.

Amerikanci,se obicno izvuku na doping-testu,ili odbiju,ili pobjegnu negdje u vanka,ali vrlo malo njih(amera)izvrsi doping-test,isto kao i prije dva tjedna sto su odbili Dream-Team doping-testo,i nikom nista,jer i na O.Igrama nisu svi ravnopravni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije