Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravac istok

Bogati Kinezi osim Pranjića žele još igrača iz Bilićeva tabora

\'15.11.2011., Maksimir, Zagreb - Druga utakmica dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, Hrvatska - Turska. Daniel Pranjic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
09.05.2012.
u 10:41

Hrvatski menadžer Branko Hucika posljednjih šest godina dogovara transfere u Kini, Japanu i J. Koreji: Ponude iz tih zemalja se ne odbijaju

Priča o ponudi od 11 milijuna eura koju su Danijelu Pranjiću poslali zainteresirani kupci iz Kine samo je još jedna potvrda da u nogometnom svijetu uskoro slijedi – novi poredak. Branko Hucika, nogometni menadžer, posljednjih šest godina dogovara transfere koji su isključivo vezani uz istočno tržište. Njegovim posredstvom na istok su otišli Lovrek, Inoha, Čačić, Franja, Ristić, Kuže, Stojanović, Šumulikoski... Nije ga iznenadila višemilijunska ponuda za našeg reprezentativca.

– To je trend zadnje dvije godine u Kini. U klubove su došli privatni vlasnici koji svojim tvrtkama zarađuju milijarde i nogomet im je kao zabava. Nadmeću se tko će dovesti poznatije i skuplje igračko ime – ističe Branko Hucika.

Možemo li govoriti o sportskoj dimenziji Pranjićeva odlaska u Kinu ili se takva nemoralna ponuda jednostavno ne odbija?

– Naravno da je teško odbiti tako visoku ponudu. No, u sljedećih nekoliko godina nogomet u Kini, Južnoj Koreji ili Japanu sigurno će još više napredovati. Igračima koji zarađuju milijune, a posljednjih godina takvih je sve više, ponuđeni su svi elitni sadržaji baš kao i bilo gdje u svijetu – kaže Hucika i otkriva kako ovih dana pokušava dogovoriti još jedan prelazak hrvatskog reprezentativca u Kinu.

Opcija odlaska u Kinu ponuđena je i Ivici Oliću. A glavni razlog zbog kojeg je Kina zanimljiva opcija su niski porezi. Za Pranjića spomenuti iznos može platiti nekoliko klubova. Među onima koji spadaju u tu kategoriju su Shangai Shenhua koji je doveo Nicolasa Anelku, Guangzhou, Jiangsu...

– Zanimljiva je ta priča oko prvog čovjeka Shenhua. Nakon što je ušao u financijsku krizu, u samo nekoliko dana na singapurskoj burzi zaradio je ogroman novac koji je opet odlučio uložiti u nogomet. Nemojte se začuditi ako uskoro stigne ponuda za Cristiana Ronalda od nekoliko stotina milijuna eura – zaključio je Hucika.

Prva sljedeća meta kineske lige je Didier Drogba.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar poljicanin
poljicanin
10:54 09.05.2012.

Nema šta,Kinezi su pravi \"komunisti\"....

DZ
dzukaficuka
14:10 09.05.2012.

Ovi kapitalisti se mogu sakriti sta Komunjare delaju

DE
delmat
14:34 09.05.2012.

Ako može Pranjić, mogu i ja. Selim u Kinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije