Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legende na okupu

Bobanu nisu dali s parketa, evo što je poručio nakon utakmice

Zvonimir Boban
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/19
13.05.2019.
u 07:15

Nažalost, Marko Mlinarić ipak nije stigao. Iz Futsal Dinama tvrde da ga maksimirski klub nije pustio, da nije pustio ni igrače prve momčadi iako drugi izvori tvrde da im nije bilo zabranjeno

Svi koji u nedjelju nisu došli u dvoranu Dražena Petrovića trebaju žaliti. Jer, na okupu i na djelu mogli su vidjeti niz naših nogometnih legendi koje je okupio Futsal Dinama da bi se pomoglo obitelj Slavka Ištvanića, bivšeg kapetana Dinama koji ima bolesnoga sina.

>>> Pogledajte kakva je to bila atmosfera u KC Dražen Petrović

Već na predstavljaju svi su ti igrači dobili ovacije, najviše Slavko Ištvanić, Zvonimir Boban i Kujtim Shala.

Imalo se što vidjeti i od nogometa, dobrih poteza, udaraca, podsjetili su sad ti bivši asovi na svoje nekadašnje igračke dane bez obzira na to što su neki osijedjeli, izgubili kosu, dobili još koju boru više.

Boban je bio atrakcija

Za Dinamo 90 igrali su: Slavko Ištvanić, Zvonimir Boban, Kujtim Shala, Vjekoslav Škrinjar, Igor Cvitanović, Dario Šimić, Primož Gliha, Andrej Panadić, Željko Adžić, Goran Vlaović, Mario Stanić, Gregor Židan i vratar Futsal Dinama Karlo Maloševac, dok su za HNL ikone igrali: Željko Pavlović, Josip Bulat, Darko Raić Sudar, Tomo Šokota, Mate Baturina, Krunoslav Lovrek i Hrvoje Čale.

Na klupama su bili stručnjaci, izbornik Zlatko Dalić te Joško Jeličić.

Nažalost, Marko Mlinarić ipak nije stigao, iz Futsal Dinama tvrde da ga maksimirski klub nije pustio, da nije pustio ni igrače prve momčadi iako drugi izvori tvrde da im nije bilo zabranjeno.

No, pustimo sad njihove odnose na stranu, ovo je bila humanitarna utakmica.

– Oduševljen sam sa svime, kako atmosferom u dvorani tako i s igračima koji su se odazvali. Nismo se dugo vidjeli i stvarno sam se vratio u 90-e godine, na utakmice Dinama. Neizmjerno hvala svima, srce mi je puno. Tu je opet dres Dinama jer smo ga svi voljeli i ginuli za njega, zato su se svi ti divni dečki i odazvali – kazao je Slavko Ištvanić, te o današnjem Dinamu koji je ostvario povijesni uspjeh ove sezone dodao:

>>> Zlatko Dalić kazao je poneku riječ na temu hrvatstva

– Svoje djetinjstvo, mladost i život proveo sam u Dinamu i uz Dinamo me vežu velike uspomene, ali vežu me i za današnji Dinamo. Želim da bude još bolji, da suradnja s navijačima bude maksimalna. Želim igračima na čelu s trenerom Bjelicom Ligu prvaka, želim da imaju još veću podršku navijača. Bez njih, jer dali su im u ovoj sezoni veliku podršku, ni taj uspjeh kojeg su napravili bio bi teško ostvariv.

Zvonimir Boban morao se nekoliko puta javljati navijačima, a nakon utakmice dugo nije mogao s parketa, svi su željeli s njim razmijeniti pokoju rečenicu, fotografirati se.

– Jako se bilo lijepo naći s ovim dečkima, pogotovu zbog stvari zbog kojih smo se našli, zbog Dinama, zbog Zagreba, Slaveka i njegovog sina, ali zbog svih nas jer doživjeli smo baš lijepu atmosferu, ne nekakvu lažnu već iskrenu i hvala navijačima i svima koji su došli na tribine – kratko nam je rekao bivši kapetan Dinama i reprezentacije.

Zlatko Dalić nije se skinuo u dres i zaigrao, s klupe je gledao kako ovi dečki igraju, možda je vidio da bi netko mogao zaigrati još za reprezentaciju.

>>> Zvonimir Boban ostao je oduševljen atmosferom

– Haha, morali bismo smo naći jednoga. Drago mi je da sam ovdje u humanitarnoj akciji, svi smo mi jedna nogometna obitelj. Vjerujem da je ovo tek početak ovakvih akcija, moramo jedni druge podržavati i naći snage i volje i doći na ovakve akcije i hvala svima koji su došli – kazao je Dalić za kojeg kažu da nije dinamovac.

– Ja sam i dinamovac i hajdukovac, i Osijek i Rijeka, sve sam ja. Najgore je ovo što se dijelimo, kakav Hajduk, kakav Dinamo, mi smo svi Hrvatska. Znam da se pjevalo ‘Dinamo i Hajduk dva su kluba bratska' i to želim gurati – zaključio je srebrni izbornik.

Utakmica je završila s 4:3 za Dinamo 90, za plave su zabili Shala, Gliha, Vlaović i Stanić, a za HNL ikone Marić te dvaput Lovrek. Na kraju su svi zapjevali ‘Dinamo je pravi šamion’, a Marija Stanića zezali smo da je previše vremena proveo ležeći.

>>> A Mario Stanić činjenicom da je ostvario prvu pobjedu nakon 15 godina

‘Svi smo mi Dinamo’

– Dragi moj, glava hoće, ali noge neće. Ali ja moram biti sretan, ovo mi je prva pobjeda nakon 15 godina i umirovljenja. Odgovorio je Stanić, a na opasku da navijači skandiraju ‘ovo je Dinamo’ kazao je:

Ma svi smo mi Dinamo, teško je sad nešto izvlačiti iz konteksta u ovakvoj prigodi.

Na tribinama je bilo nešto manje od 2000 gledatelja, ova akcija zaslužila je znatno više, pa i puno dvoranu, no organizatori kažu da je prodano oko 2500 ulaznica, akcija je trajala i nakon utakmice, bit će aukcije za majice igrača i tek će se znati puni prihod.

Inače ova utakmica ujedno je bila odigrana i povodom obljetnice (13. 5. 1990.) nikad održane utakmice Dinama i Crvene Zvezde.

Komentara 3

DA
darkofu
08:29 13.05.2019.

Broj gledatelja govori o udruzi koja je organizirala humanitarnu utakmicu,svaka čast legendama koji su se odazvali.Mišljenja sam da je utakmicu trebao organizirati sam Slavek sa legendama kluba,te da bi drvorana našeg Dražena Petrovića bila premala za sve gledatelje.

AR
Arger
10:04 13.05.2019.

Jedva dvije tisuce ljudi....to znaci da ni svi BBB nisu dosli i nitko sa strane.Jadno,i sramota.To je samo potvrda onoga sto ljudi misle o toj udruzi koja misli da je dinamo. Da je bilo tko drugi organizirao taj dogadaj dvorana bi bila dupkom puna....ovako ni pola.Jadno.Što se tice Slavka objavite broj njegovog ziro racuna i svi ce uplatiti....ovima lezilebarovicima nedam nista.

SE
senior
11:19 13.05.2019.

Ovdje se ne radi o humanitarnoj utakmici , piskarala lažu jer Ištvaniću ne treba nikakva humanitarna akcija a njegovom bolesnom sinu pomoći ne mogu. Grupa lažnih navijača GNK Dinama koju predvode Mario Stanić, Dario Šimić, Tomo Šokota, Igor Bišćan in i drugi već je pokušala nasilnim putem preuzeti Dinamo. Čim Dinamo napravi nešto više i u kasi se nađe više novca a i očekuje se još više hoštapler pokušaju na bilo koji naćin upasti u Dinamo i dohvatitise vlasti i kasice prasice. Ištvanića su osramotili , vidi se da je i njemu neugodno, qa neznam što je ovo trebalo Bobanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije