Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI KAPETAN

Boban podržao Dinamovu inicijativu, ali zahvalio na ponudi

Events - Festival dello Sport 2021 - Saturday
Foto: Ettore Griffoni / IPA
1/2
17.11.2021.
u 12:02

Kako doznajemo, Dinamo je htio i da baš Boban dođe na Maksimir obući i predstaviti taj dres uz prisjećanje na tu nikada odigranu utakmicu. No, legendarni kapetan se na prijedlogu zahvalio, ali ga preskočio. Ipak, zagrebački klub će mu poslati dres u znak zahvale

Dinamo nastavlja kampanju u kojoj kreira i predstavlja replike retro dresova koji imaju značajno mjesto u klupskoj povijesti. Kampanju naziva ''Dinamo Classics'' nastavili su uz popularni retro dres iz 1990. godine. Kapetan prve momčadi Dinama Arijan Ademi, vezni igrač Josip Mišić i napadač Deni Jurić bili modeli za ovaj rekonstruirani dres na kojemu je grb Dinama imao i malenu zvijezdu petokraku u sredini.

Dres je dobro upamćen po nikad odigranoj utakmici protiv Crvene zvezde 13. svibnja 1990. i kada je tadašnji kapetan plavih Zvone Boban skočio na milicajca kako bi obranio navijače zagrebačkog kluba.

 

Zbog toga je Boban kažnjen s devet mjeseci neigranja, a kasnije mu je smanjena na četiri mjeseca i izbornik Ivica Osim nije ga vodio na Svjetsko prvenstvo u Italiji. "Sjećam se toga s ponosom što sam bio dio te priče, zajedno s Boysima i hrvatskim narodom. Tada sam riskirao karijeru, ali neki drugi, bezimeni navijači, riskirali su svoje živote. Opet bih udario onog milicajca, ali nisam htio biti nikakav heroj, samo sam reagirao na nepravdu koja je trajala godinama. Junaci su išli u rat, mi smo bili samo buntovnici," rekao je Zvonimir Boban u jednom od intervjua.
 

Kako doznajemo, Dinamo je htio i da baš Boban dođe na Maksimir obući i predstaviti taj dres uz prisjećanje na tu nikada odigranu utakmciu. No, legendarni kapetan se na prijedlogu zahvalio, ali ga preskočio. Ipak, zagrebački klub će mu poslati dres u znak zahvale. 

Rekonstruirana je upravo njegova 'desetka'. 


>> Predstavljanje retro dresa iz 1990.

24.01.2021., Zagreb - Grafiti posveceni Dinamu na osnovnoj skoli Savski gaj. Zvonimir Boban udara milicajca na maksimiru u nikad odigranoj utakmici Dinamo Crvena zvezda 13.05.1990. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 8

BU
burza
12:34 17.11.2021.

Mora pitati milanovica

ZB
Zoki-Bijela
12:09 17.11.2021.

Luigi je ponosan na njega

Avatar Reconquista
Reconquista
14:44 17.11.2021.

Trebao je doći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije