Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled – Igor Flak

Boban je dobar Fifi, a predobar je i za Hrvatsku i za HNS!

24.01.2015., Sibenik - Proslavljeni hrvatski nogometas Zvonimir Boban u setnji rivom.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/7
20.05.2016.
u 17:35

Nije Fifa nikako ‘svetica’, prije je djevojka ‘laka morala’ i trebat će puno, puno vremena da se razbistri voda zamućena u eri Seppa Blattera

Gianni Infantino nije imao prevelikih dvojbi! U trenutku kada je postao prvi čovjek Fife, u planu je imao okružiti se velikim nogometnim imenima. Ali nitko ipak nije mogao predvidjeti da će Zvonimir Boban, nekadašnji kapetan nogometne reprezentacije Hrvatske koja je 1998. godine osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu, postati savjetnik prvog čovjeka Fife za nogometna pitanja.

Nerijetko smo u posljednjih deset godina zazivali Zvonimira Bobana kao osobu koja bi trebala raditi u hrvatskom nogometu. Čak su mu često i zamjerali što se ne želi uhvatiti "trule jabuke", predbacivali mu da samo čeka crveni tepih ispod nogu.

U međuvremenu je Boban završio fakultet, pročitao puno kvalitetnih knjiga, naposljetku se svojim karakterom i stavom nametnuo na talijanskom ogranku Skya, gdje je bez zadrške, argumentirano kritizirao i najveće klubove, igrače i pojave u talijanskom nogometu.

Nije Fifa nikako "svetica", prije je djevojka "laka morala" i trebat će puno, puno vremena da se razbistri voda zamućena u eri Seppa Blattera. Nije ni Infantino najpošteniji čovjek na svijetu, bio je član "mafije", ali dobio je prigodu da to sve promjeni i da krovna svjetska nogometna organizacija u budućnosti bude – bolja!

Na nekim posljednjim druženjima vidjelo se da je Boban danas potpuno zreo muškarac koji ima svoj plan, cilj i viziju onog što želi raditi u životu. Nogomet je uvijek njegov prvi izbor, a ne želi raditi u Hrvatskoj zbog garniture koja već desetljeće drma i vuče sve konce u našem nogometu.

A svojim intervjuom uoči parlamentarnih izbora, kada je stao uz Zorana Milanovića, ne kao definitivni izbor, nego manje zlo od onog koje je preuzelo Hrvatsku, zatvorio je vrata bilo kakvih sportskih opcija i institucija.

Rezultati Zvonimira Bobana u Fifi bit će mjerljivi kroz određeno razdoblje, ali prije svega za njega i njegovu obitelj velika je stvar što ga prvi čovjek Fife toliko poštuje i cijeni. Bivši je kapetan vatrenih dobar za Fifu prema Infantinovim mjerilima.

A definitivno je predobar za ovu i ovakvu Hrvatsku, u kojoj se i na sportske funkcije, a što je puno gore - i na puno bitnije, dolazi samo ako si podoban i uglavnom neobrazovan. I ako na izborima izabereš stranu pobjednika.

>>Boban postao desna ruka Fifinu predsjedniku Infantinu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije