Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pannonian Challenge

BMX vozači prikupljat će u Osijeku bodove za OI u Tokiju

15.02.2019.
u 15:28

Velik je to korak za festival koji je skupina entuzijasta pokrenula na osječkom Srednjoškolskom igralištu i koji je u međuvremenu izrastao u svjetski poznato okupljalište tog ekstremnog sporta i urbane kulture

Pannonian Challenge svake godine Osijek pretvori u epicentar adrenalina. Najveći događaj ekstremnog sporta i glazbe u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi ove godine bit će još važniji sportašima koji će nastupati u disciplini BMX freestyle. A baš je u toj disciplini i naš najbolji BMX vozač Marin Ranteš.

Naime, Pannonian Challenge uvršten je u kalendar UCI-ja (Union Cycliste International), a u novoj kategoriji natjecanja BMX vozači prikupljat će bodove za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Time je to postalo međunarodno natjecanje C1 kategorije.

Velik je to korak za festival koji je skupina entuzijasta pokrenula na osječkom Srednjoškolskom igralištu i koji je u međuvremenu izrastao u svjetski poznato okupljalište tog ekstremnog sporta i urbane kulture.

– Ulaskom u UCI dobili smo priliku da podignemo cijelo događanje na višu razinu. Kao što mnogi zasigurno već znaju, sljedeće godine u Tokiju će se prvi put natjecati i vozači BMX-a i skatea i ponosimo se što će Pannonian Challenge postati dio sportske povijesti. Svake godine u Osijeku okupljamo odličnu ekipu, a u lipnju očekujemo i dolazak najboljih svjetskih vozača i brojnih reprezentacija.

Zasad već imamo najavljen dolazak reprezentacija iz Velike Britanije, Rusije i Mađarske, a broj prijava raste što nam jamči najveći Pannonian Challenge dosad – kaže Jurica Barać, voditelj Pannonian Challengea koji će se ove godine održati u skate parku u blizini popularnog osječkog kupališta Copacabane, i to od 5. do 9. lipnja. U Osijeku ćemo moći gledati natjecanja u disciplinama skate boardinga, BMX-a i inlinea, a pokazna disciplina bit će vožnja romobila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije