Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska na korak do finala

'Blizu smo pobjede, no ne zavaravamo se da će treći bod doći sam od sebe'

Ivan Dodig i Marin Čilić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/11
18.09.2016.
u 11:59

- Ivan je odradio najveći posao. On ih poznaje u nokat - naglasio je Krajan.

‘Hoćemo pobjedu! Hoćemo pobjedu!’, skandirali su hrvatski navijači u Zadru nakon fantastičnog trijumfa našeg para Marina Čilića i Ivana Dodiga drugog dana polufinalnog dvoboja Davisova kupa s Francuzima. Nakon što su u Portlandu pobijedili najbolji par u povijesti tenisa (braću Bryan) Međugorci su ovaj put, u još jednoj epskoj pobjedi, nadjačali najbolju kombinaciju današnjice Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta sa 7:6 (6), 5:7, 7:6 (6), 6:3.

Tako je Hrvatska povela s 2:1 i do konačne pobjede i ulaska u finale dijeli nas samo jedan bod. Teniskim rječnikom rečeno: naši tenisači imaju dvije meč-lopte. Upravo na ukupnu pobjedu mislili su i naši navijači u još uvijek ne dokraja ispunjenoj dvorani Krešimira Ćosića. Danas bi je zbilja trebalo ispuniti...

Bio je to pravi triler

- Odajem veliko priznanje Ivanu i izborniku na pripremi za ovaj meč i taktici koju smo dogovorili. Prva tri seta bila su tijesna, razliku ja napravilo par poena. Mahut i Herbert su servirali odlično cijeli meč i nije bilo lako doći do ove pobjede. Treći je set bio pravi triler, posebno u tie-breaku. Kad smo to dobili, postali smo svjesni da smo blizu uspjeha - rekao je Čilić.

Izbornik Željko Krajan istaknuo je veliku Dodigovu ulogu u pripremi za meč:

- Ivan je odradio najveći posao. On ih poznaje u nokat - naglasio je Krajan.

Iako su se i Marin i Ivan sjajno borili od prvog do posljednjeg poena, u završnici trećeg seta Dodig je odigrao tri nevjerojatna poena s kojima smo u 13. igri 5:6 preokrenuli u 8:6. Kao u transu odigrao je Ivan i četvrti set, posebno završnicu, tako da uz također odličnog Čilića, Francuzi nisu imali nikakvih šansi. Priznao je to i francuski izbornik Yannick Noah.

- Iako smo osvojili drugi set, znao sam da će je meč jako tijesan i da će biti teško stići do pobjede. Hrvatski je par bolje odigrao nekoliko ključnih poena, a posebno sam impresioniran onime što je pružio Dodig. Izgubili smo od bolje kombinacije. Također odajem priznanje Čiliću na tome kako se bori za svoju reprezentaciju. Situacija je teška za nas, ali ne predajemo se - rekao je nakon meča francuski izbornik Yannick Noah.

Na pohvale za odličnu igru, Dodig je odgovorio:

- Igram parove već pet-šest godina, odigrao sam puno mečeva na Touru i dobro poznajem suparnike. To nam je prilično pomoglo u ovom meču s Herbertom i Mahutom. Naravno, ne smijemo zaboraviti niti fantastičnu publiku koja je bila ključni faktor na putu ka pobjedi - smatra Ivan Dodig.

Danas se najprije u 14 sati sastaju prvi reketi Čilić i Gasquet, a nakon njih drugopostavljeni Ćorić i Pouille. Marin je odbio ulogu favorita koji su mu namjenili francuski novinari.

Sve je otvoreno

- Gasquet me pobijedio dva puta, a ja njega samo jedanput tako da ja ne mogu biti favorit u tom meču. On je strahovito talentiran, iskusan je, igra mu se zasniva na bekhendu. Ne radi se o prosječnom, nego o vrhunskom igraču koji zna igrati velike mečeve. Zna biti neugodan, ali znam kako igrati protiv njega, a na taktici ćemo još poraditi. Sada jesam malo umoran, ali nema mjesta kalkuliranju - istaknuo je Čilić dodavši:

- Na početku godine obećali smo sami sebi da ćemo ove godine dati svoj maksimum i to i činimo. No, ništa još nije gotovo.

S obzirom da situacija s Borninim koljenom još nije zadovoljavajuća, postoji mogućnost da u eventualnom petom meču zaigra Dodig.

- Borna je u lošijem stanju nego što je bio dan ranije. No, to ćemo razmatrati dođe li do petog, odlučujućeg meča. U svakom slučaju, blizu smo pobjede, no ne zavaravamo se da će treći bod doći sam od sebe - zaključio je Krajan.

Ovakvom igrom i suradnjom Marin i Ivan doista mogu pobijediti svaku kombinaciju na svijetu. Zašto onda, pitali smo ih, na sljedećim OI u Tokiju 2020. ne bi još jednom pokušali ući u borbu za medalje (u Londonu nisu uspjeli).

- Još je puno vremena dotad, vidjet ćemo kako će nas služiti zdravlje, posebno mene. Ali intrigira nas takva mogućnost - napomenuo je Dodig.

Komentara 2

DU
Deleted user
14:27 18.09.2016.

Molimo se bogu da umorni Cilic zaredom dobije jos jedan mec; inace imacemo veliki problem...Coric, i da je zdrav, tesko bi dobio Pouille.

KR
krusty
13:16 18.09.2016.

"Zašto onda, pitali smo ih, na sljedećim OI u Tokiju 2020. ne bi još jednom pokušali ući u borbu za medalje (u Londonu nisu uspjeli)." Još jednom? Pa Dodig uopće nije putovao u Rio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije