Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Cardiffu ni slova o tehnologiji

Blatter si opet skočio u usta

Sepp Blatter
AFP
20.07.2010.
u 15:30

Krovna nogometna organizacija izbjegava pomoći unapređenju igre. Tvrdilo se da ćemo već na SP-u u Brazilu gledati provjeravanje sumnjivih situacija, no čini se da od toga ipak neće biti ništa

Uvođenje videotehnologije na gol-crtu ipak neće biti tema ovotjednog sastanka Odbora međunarodnoga nogometnog udruženja (IFAB) u Cardiffu, kako je to najavio Sepp Blatter. Predsjednik Fife još je za vrijeme Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi izjavio da će se u Cardiffu raspravljati o uvođenju tehnologije, odnosno provjere je li lopta prešla gol-crtu uz pomoć televizijske snimke.

Takav je Blatterov stav bio potaknut događajem u utakmici osmine finala između Njemačke i Engleske (4:1) kada je lopta koju je uputio Frank Lampard nedvojbeno prešla liniju gola, ali suci to nisu primijetili.

No, u ponedjeljak je Fifa objavila da će jedina tema sastanka IFAB-a, tijela koje odobrava pravila nogometne igre, u srijedu biti nastavak eksperimenata s uvođenjem dodatnih sudaca, što je pokrenuto prošle sezone u utakmicama Europske lige.

Najranije će se tako o videotehnologiji moći raspravljati na sljedećem sastanku u listopadu, a odluka o promjeni pravila može biti donesena najranije u ožujku 2011. godine na godišnjoj sjednici IFAB-a.

Očekivalo se da bi se uvođenje tehnologije moglo dogoditi već na sljedećem SP-u, u Brazilu 2014. godine. No, kako je krenulo, čini se da od toga neće biti ništa. Zanimljivo, iako Englezi dominiraju u sudačkim tijelima u nogometu, čini se da im nije previše stalo do promjena, a baš je Albion ostao najteže zakinut nakon SP-a.

Ključne riječi

Komentara 2

MI
milton
19:11 20.07.2010.

Nije idiot. Nogomet nije hokej, tenis, i drugi bezvezni sportovi. Kada bi se to uvelo bilo bo zbogom ovakvom nogometu kakvog imamo danas. Zamisli, sumnjivo zaleđe, suci puste, netko vikne, svi se zaustavljaju, gleda se veliki ekran, i opet za tebe je zaleđe, a za mene nije. I što onda?

EL
elitegroup27
08:14 21.07.2010.

pa ajimo 15 sudaca stavit na teren da gospodin blatter bude sretan!!!i cak onda ce biti greske jel neki suci ne zele vidit neke stvari!!!!blatter vrime ti je za penziju u povedui si prijatelja platini!!!!!!isti ste samo u vas korist!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije