Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Fife

Blatter: Muka mi je od rasističkih ispada, vrijeme je za strože kazne!

'04.12.2012., Zagreb - Predsjednik HNS-a Davor Suker i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter na prijemu kod predsjednika RH povodom proslave 100. godisnjice Hrvatskog nogometnog saveza.  Photo: Zarko Basic/
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
26.11.2013.
u 18:00

"Na kongresu je odobrena rezolucija za borbu protiv diskriminacije. Vrijeme je za puno strože kazne!"

Igrač Betisa Paulao dobio je crveni karton u gradskom derbiju protiv Seville, a dok je hodao prema svlačionici, doživio je pravi šok. Naime, vrijeđali su ga navijači njegova kluba i to na rasnoj osnovi.

Iz igre su ga ispratili oponašanjem glasanja majmuna, a predsjednika Fife Seppa Blattera to je jako naljutilo.

"Muka mi je nakon informacije da su 'navijači' rasistički vrijeđali igrača Real Betisa. Osuđujem njihov čin kojeg su milijuni vidjeli na TV-u", napisao je Blatter na Twitteru i dodao:

"Na kongresu je odobrena rezolucija za borbu protiv diskriminacije. Vrijeme je za puno strože kazne!"

>>Rakitić s dvije asistencije vodio Sevillu do pobjede u gradskom derbiju

Ključne riječi

Komentara 21

C5
c54t21q2
18:11 26.11.2013.

Ovako,gore opisano,"vrijedjanje na rasnoj osnovi" nikada snece biti iskorijenito i smatram da ga uopce nije potrebno ni kaznjavati.Zasto?Jednostavno zato sto ne vidim razliku izmedju rasnog,nacionalnog ili bilo kog drugog vrijedjanja i po meni ili igraca vrijedjali zbog njegove boje kozeze ili sudiji rekli da je derpe to mu dodje isto. Takve stvari se ne "lijece" kaznjavanjem nego ucenjem kulture i kucnog odgoja osim toga...koga kazniti za to ako neki klipan iz rulje hukce crncu?Tog pojedinca ili klub? I jos nesto...gospodo...danas su i sami igraci razmazeni pa im svaki klip smeta a za novce koje primaju ja bih osobno bio spreman 24 sata na dan da me na rasnoj osnovi vrijedjaju.Nesto moraju i progutati ili ce se drasticnim kaznama unistiti nogomet.

Avatar lisbetsalander
lisbetsalander
20:16 26.11.2013.

Muka mi je od svih tih i sličnih tema, najprije malo lex perkovića,pa red referenduma za obitelj i pedere,pa red za dom i kontra,pa slinića i poreza,pa opet za dom i kontra, ajte k vragu.Ionako me admin.ne voli....

KA
kabulkowsky
19:29 26.11.2013.

Molim DORH da pomno prate koji se to pojedinci protive korištenju izraza "Za dom, spreman" u slučaju političkih previranja iz razloga da se adekvatno i učinkovito mogu destabilizirati i spriječiti djelovanja petokolonaških struktura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije