Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pred svojom publikom

Blanka Vlašić pobijedila na mitingu na Gripama

Blanka Vlašić
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/8
29.01.2016.
u 20:26

Naša druga predstavnica Ana Šimić nije bila baš raspoložena, uspjela je preskočiti tek 182 centimetra

Odlična produkcija, nešto preko tisuću gledatelja, sasvim dovoljno za ugodnu atmosferu na splitskim Gripama... Skakački miting MASS, nakon pet godina pauze, vratio se na scenu, a pobjednica je s preskočenih 195 centimetara naša Blanka Vlašić. Ujedno, to je drugi rezultat sezone, odlična uvertira za cijelu sezonu i Olimpijske igre. Ono što je najvažnije, Blanka Vlašić vratila se skokovima.

Na samom mitingu nije bila neka konkurencija, na Gripama je skakala "druga liga" svjetskih visašica, ali to je manje bitno kada je Blanka u pitanju. Blanka ni na treningu posljednjih mjesec nije skakala, na mitingu se na zaletištu, uz ovacije publike, pojavila na 185 centimetara i preskočila.

Vodila je bitku s 18-godišnjom Čehinjom Mihaelom Hrubom, svjetskom prvakinjom za mlađe juniorke. Obje su iz prve preskočile 191 centimetar, Blanka je propuštala 193 centimetra, ali mlada Čehinja uspjela je preskočiti tu visinu. To joj je bio osobni rekord, ujedno je ostvarila i normu za Olimpijske igre. Međutim, Blanka je pokazala tko je gazdarica visina, iz prve je preskočila 195 centimetara. Čehinja nije uspjela parirati našoj velikanki, rušila je 195 centimetara.

Pokušala je Vlašić preskočiti i dva metra, srušila je letvicu i uhvatila se za desnu tetivu. Bolna grimasa, okrenula se prema trener Bojanu Marinoviću i signalizirala da više ne može. Kasnije mu se bacila u zagrljaj, bila je puno emocija u njenom splitskom nastupu. 

Naša druga predstavnica Ana Šimić nije bila baš raspoložena, uspjela je preskočiti tek 182 centimetra. Nevoljko je slijegala ramenima, kao da se pitala što se zbiva. Ali, i u najavi je kazala da ne očekuje veliki rezultat.

Zanimljiva je bila mlada Brazilka Ana Paula Caetano de Oliviera koja nije uspjelo preskočiti 170 centimetara. A 42-godišnja veteranka Venelina Veneva ozlijedila se pri prvom pokušaju na 175 centimetara.

Poredak: 1. Vlašić (Hrvatska) 191 cm, 2. Hruba (Češka) 191 cm, 3. Dušanova (Uzbekistan) 188 cm, 4. Yuksel (Turska) 185 cm, 5. Amata (Nigerija) 185 cm, 6. Vuković (Crna Gora) 182 cm, 7. Šimić (HRvatska) 182 cm, 9. Veneva (Bugarska), Caetano (Brazil) bez preskočene početne visine. 

>>Ponosna sam što sam dio hrvatske sportske priče

Komentara 3

Avatar Ada
Ada
20:10 31.01.2016.

Bravo, Blanka! Ti znaš da možeš mnogo u Onome tko te jača! Znaš i prepustiti Njemu zadnju riječ! Ovo je dovoljno. Pokazala si da usprkos boli možeš mnogo. U Ime Isusovo, neka i ta bol nestane!

AV
AVIM
19:14 30.01.2016.

Zašto je forsirati kada je tako očigledno da nikada neće biti što je bila,pobjeda sa 190 nije nikakav uspjeh kada se pogleda tko se natjecao.Prestanite više sanjati san otvorenih ociju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije