Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika

Blanka i Sandra će zablistati u toaletama

'09.10.2010., Split- Blanka Vlasic najbolja atleticarka Europe. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
16.10.2010.
u 12:20

Dvije od četiri nagrade u Beogradu dobivaju hrvatske sportašice. Hansjörg Wirz, predsjednik Europskog atletskog saveza, daje potporu Beogradu za domaćinstvo dvoranskog EP-a 2015.

Blanka Vlašić i Sandra Perković večeras će u beogradskom Expo centru primiti priznanja Europskog atletskog saveza. Blanka kao najbolja atletičarka Europe, a Sandra kao zvijezda u usponu. Obje naše atletičarke stigle su u Beograd i zablistat će večeras u toaletama.

– Baš sam srela Sandru kako bira večernju haljinu za Beograd i dala sam joj neke savjete – rekla je Tamara Roglić, vlasnica modne agencije Tarol.

– Nije mi strano hodati u cipelama s visokim petama i večernjoj haljini, no to se godišnje dogodi samo nekoliko puta, a večeras je jedna od tih večeri i prilika – istaknula je Sandra Perković.

Blanka Vlašić je već navikla na svjetla pozornice izvan atletskih dvorana i stadiona i kako je sama rekla, priprema za fotografe posebno iznenađenje.

Inače, u Beogradu je u tijeku Europska atletska konvencija koju prati nevjerojatnih 50 stranih izvjestitelja, na računajući srpske medije.

– Drago mi je da je veliko zanimanje medija za atletiku. Jedna od značajnih odluka beogradske konvencije bit će utvrđivanje natjecateljskog kalendara za sljedeću sezonu – istaknuo je Hansjörg Wirz, predsjednik Europskog atletskog saveza, koji se jučer sastao sa Snežanom Samardžić-Marković, srpskom ministricom za sport i mladež.

– Razgovarali smo o mogućnostima da se Beograd kandidira za Europsko dvoransko prvenstvo 2015. godine. S obzirom na to da Srbija dugo nije imala veliko atletsko natjecanje, šanse su jako dobre – istaknuo je Wirz.

Blanka treća s dvije nagrade

Nagrada za najbolju atletičarku Europe uvedena je 1993. godine, a prva pobjednica bila je britanska atletičarka Sally Gunnel.

Samo su tri atletičarke dvaput bile proglašene najboljima u Europi – švedska sedmobojka Carolina Kluft (2003. i 2006.), ruska motkašica Jelena Isinbajeva (2005. i 2008.) i Blanka Vlašić (2007. i 2010.). Lani je Blanka bila druga u izboru, iza Španjolke Rodriguez.

Komentara 5

Avatar DeKo
DeKo
14:35 16.10.2010.

još je samo zanimljivo kako su sve drugi put nagradu dobile 3 godine nakon što su je prvi put primile...\'03-\'06, \'05-\'08, \'07-\'10...

Avatar Idler 3
Idler 3
13:34 16.10.2010.

I kaj prognoziraju tijekom dodjele...jel bu kakve demonstaracije...jel bu gorjelo koje veleposlanstvo...jel bu bilo NIKE-patike po izlozima >:-))

OB
-obrisani-
14:45 16.10.2010.

Postanite dio PowerPlay Manager zajednice! Najbolji ONLINE manager na webu! Od sportova zasad se nude hokej i nogomet, a uskoro dolazi i rukomet, formula 1, tenis.. Mnogštvo opcija poput treninga igrača, biranja taktika, gradnje stadiona i objekata, zaposlenici, odlična ekonomska strana u igri, sponzori, prodaja TV prava i još mnogo mnogo toga! Ne propustite, postanite i vi dio PowerPlay Manager zajednice i pobjedite ostale managere! Registracija na najbolji online manager: http://www.powerplaymanager.com/r21184

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije