Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije na susret Hrvatske i Francuske

Blanc: Između Bilića i mene više nema zle krvi

laurent blanc slaven bilić
AFP/Pixsell
30.03.2011.
u 11:47

Niz nepobjedivosti francuskog izbornika Laurenta Blanca produžen je na sedam utakmica, no izbornik je svjestan pogrešaka koje je njegova momčad učinila u prijateljskoj utakmici s Hrvatskom.

- Obrana je bila najbolji dio momčadi. U napadu smo previše brljali. Moram ispraviti tendenciju igrača da stalno ulaze u kazneni prostor, uopće ne koriste šut izvana - rezimirao je Blanc.

Svi francuski reprezentativci utakmicu s Hrvatskom ocijenili su kao dobru, zadovoljavajuću, pozitivnu, jedino je Anthony Reveillere rekao da su mu osjećaji pomiješani, te da je ipak očekivao bolju igru.

No, zadovoljstvo igrača ne dijele i mediji.
"Ovi plavi nisu odlični", stoji u naslovu France football, dok L'Equipe ističe: "Moglo je bolje".

"Prijateljska utakmica s Hrvatskom je, na kraju dana, ipak prijateljska. Pravo lice Francuska će morati pokazati u lipanjskom kvalifikacijskom susretu na gostovanju kod Bjelorusije, nakon kojega ćemo znati što možemo očekivati na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini", stoji u komentaru France Footballa.

Svima je u oči upalo prijateljsko rukovanje hrvatskog izbornika Slavena Bilića i Laurenta Blanca.

- Pričali smo o događajima na SP-u 1998. godine. Bilić mi je rekao da je ta epizoda iza njega. Složio sam se s njim - otkrio je Blanc koji se našalio kad su ga reporteri pitali ima li u u reprezentaciji mjesta za Brazilca Wendela, koji je nedavno dobio francusko državljanstvo.

- A gdje on ono igra? Lijevo ili desno? - upitao ih je Blanc i onda se uozbiljio:
- Činjenica je da smo slabiji na lijevom boku. Nastavit ću pratiti njegove igre u klubu. Vidjet ćemo.

Nogometni portal Goal.com ocijenio je sudionike utakmice, pa je igračem susreta proglašen Adil Rami (7,5), dok je Florent Malouda (5) tragičar. Kod Hrvata najbolje su prošli Srna, Šimunić i Perišić koji su dobili sedmice, dok je Kranjčaru Goal.com udijelio 5.

Komentara 1

ZD
Zoran-Düsseldorf
17:35 30.03.2011.

Trebali su se izljubiti ko rodjena braca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije