Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Bjelorus na otvaranju POI-ja nosio rusku zastavu!

- Fomočkin je naš junak. Hvala našim bjeloruskim prijateljima na podršci koju su nam pružili - poručio je predsjednik Ruskog paraolimpijskog odbora Vladimir Lukin.
09. rujna 2016. u 11:50 1 komentara 101 prikaza
Bjelorusija
Foto: Reuters

Članu bjeloruske delegacije koji je na svečanosti otvaranja paraolimpijskih igara nosio rusku zastavu oduzeta je akreditacija.

Direktor Bjeloruskog olimpijskog trening centra Andrej Fomočkin mahao je ruskom zastavom za vrijeme svečane povorke sportaša u znak podrške ruskim paraolimpijcima kojima je zabranjen nastup na Igrama. Zanimljivo, Fomočkin uopće nije smio biti dio svečanog defilea, jer je na Igrama gost svog nacionalnog saveza.

paraolimpijci PARAOLIMPIJSKE IGRE Sinovčić osvojio peto mjesto: Ovo je trebalo doživjeti, prvi put sam čuo navijanje s tribina

"Na paraolimpijskim igrama su zabranjene političke poruke", poručili su iz Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC) dodavši kako se Bjelorusi nisu žalili na odluku o ukidanju akreditacije.

Fomočkinov potez izazvao je oduševljenje u Moskvi.

- Fomočkin je naš junak. Hvala našim bjeloruskim prijateljima na podršci koju su nam pružili - poručio je predsjednik Ruskog paraolimpijskog odbora Vladimir Lukin.

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) zabranio je ruskim sportašima nastup u Rio de Janeiru zbog sustavnog dopingiranja sportaša. Za razliku od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) koji je odluku o suspenziji ruskih sportaša prepustio sportskim savezima, IPC nije imao milosti.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • njetrkonza:

    Anglosaksonski lobi u IPCu.. A šta je njihova odluka o zabrani nego politika!