Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigao iz Portugala

Bjelica trlja ruke: Osijek predstavio novo veliko pojačanje!

Josip Vuković
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/3
28.09.2020.
u 14:21

Zadnji vezni Osijeku pristupio je iz portugalskog Maritima i odmah se stavio na raspolaganje stručnom stožeru

Josip Vuković novi je igrač Nogometnog kluba Osijek, javio je klub na svojoj službenoj stranici. Dosadašnji prvotimac portugalskog prvoligaša Maritima s bijelo-plavima potpisao je dvogodišnji ugovor (s opcijom + 1) i odmah se stavio na raspolaganje stručnome stožeru.

Riječ je o zadnjem veznom koji ima značajno iskustvo iz vrlo jake lige, kakva je zasigurno Primeira NOS. Prošao je Vuković mlađe kategorije Hajduka, zapažen je i u državnoj selekciji U-19, zatim je bio na kaljenju u Dugopolju, vratio se na Poljud i zaigrao u HNL-u. Nosio je dres i pulske Istre 1961, RNK Split, bosansko-hercegovačkog Viteza i Olimpika iz Donjecka.

Nakon samo osam odigranih utakmica za Ukrajince, Josip je u ljeto 2018. godine dobio poziv iz Maritima i nije morao mnogo razmišljati jer je to bio značajan iskorak u njegovoj karijeri.

Postao je standardan u najboljem sastavu, o čemu govore i 54 odigrane utakmice u prethodne dvije sezone.

Trenutačno je na Transfermarktu procijenjen na 700.000 eura, a mediji su ga u zimu 2019. dovodili u vezu i s nekim engleskim klubovima. U Osijek je stigao kao slobodan igrač i sigurno će biti još jedna kvalitetna opcija u sredini terena. Za Maritimo je posljednju utakmicu odigrao 19. srpnja protiv Vitorije, navedeno je na stranici kluba.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kanđija
17:32 28.09.2020.

Koje"veliko pojačanje". Takvih u Osijeku 2 ima barem trojica. Čisto pranje love..vidi se da je Bjelica učio od najboljih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije