Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI HNL-A

Bjelica: Radujem se svom Osijeku; Zekić: Derbi? Prvenstvo je riješeno

Dinamo Osijek
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
24.02.2019.
u 13:32

U kolovozu je u Maksimiru bilo 2:1, Kevin Theophile-Catherine zabio je u prvom, a Mislav Oršić pred kraj drugog poluvremena. Strijelac za Osijek u 90. minuti bio je Bruno Petković, zabio je autogol.

Dinamov trener Nenad Bjelica mirno spava prije svake utakmice, ali nakon što se odigra tih 90 minuta, tek je onda pred njim duga noć.

– Ne mogu zaspati nakon utakmice – kazao nam je trener Dinama. Tako ga je umor stigao već u petak, još je bio “friški” dok smo zajedno gledali ždrijeb osmine finala Europske lige. No nakon što je doznao da će igrati protiv Benfice i obavio trening sa svojom momčadi koja ga nije uspjela nagovoriti da joj da slobodan dan nakon slavlja pobjede nad Viktorijom, i trenera plavih sustigao je umor.

U blagajnu 15 milijuna eura

U Dinamu svi sad ipak mogu lijepo spavati, pa i “čuvari” blagajne koja je sad dobila dodatni bonus jer prolaskom preko Viktorije slit će se novih 1,1 milijuna eura u plavu blagajnu pa je zarada od Europe ove sezone skočila na više od 15 milijuna eura.

Nadamo se da su se i igrači naspavali nakon slavlja, jer odmora baš i nemaju. Doduše, sad im dolazi malo lakši tjedan jer se ne igra Europska liga, ali Bjelica će morati pronaći najbolju kombinaciju već za današnji susret s Osijekom (17.30 sati), riječ je o derbiju.

– Osijek ima odličnog trenera, odlične igrače, za koju godinu imat će i odličnu infrastrukturu, tome se i radujem kao što se radujem susretu sa svojim bivšim klubom. No profesionalac sam, želim pobjedu više od svega i napravit ću sve da ih danas pobijedim, nama je to važna utakmica, pobjedom bismo “cementirali” prvo mjesto – kaže Bjelica.

Da će biti promjena u sastavu u odnosu na onaj koji je “masakrirao” Viktoriju, nije nimalo sporno, upitno je samo koliko će ih biti. Nije nemoguće da plavi strateg pošalje potpuno novih 11 na travnjak, a nama je, ako nam netko iz plavih redova ne šapne, nemoguće pogoditi sastav koji će Bjelica složiti. No, bar ćemo biti mirni prije finala Europske lige u Bakuu.

Svečano obećavam da ću vam tada reći s kojim ćemo sastavom igrati u finalu – prihvatio je šalu Bjelica.

Ta se šala dogodila prije prve utakmice s Viktorijom, a sad je i tu prepreku prošao, dakle korak je bliže tom finalu.

Europa je u ovom trenutku u drugom planu, sad valja dobiti Osijek. Koji ove sezone nije uspio naškoditi plavima, u kolovozu je u Maksimiru bilo 2:1, Kevin Theophile-Catherine zabio je u prvom, a Mislav Oršić pred kraj drugog poluvremena. Strijelac za Osijek u 90. minuti bio je Bruno Petković, zabio je autogol.

>> Pogledajte slavlje Dinama nakon prolaza u osminu finala Europske lige

Zekić: Razmontirali su Čehe

U studenome je u Gradskom vrtu bilo 2:0 za plave. Doduše, ta se pobjeda baš i nije mogla jasno vidjeti zbog guste magle koja se spustila nad Osijekom i u takvim uvjetima Dinamo je slavio s 2:0 pogocima Gavranovića i Olma.

Osijek je doživio dosta kadrovskih promjena, trener Zekić i sad ima problema, imaju ih Bočkaj i Henty, a ni Kleinheisler još nije spreman.

– Derbi? Pa valjda je, ali Dinamo ima 14 bodova prednosti i mislim da je prvenstvo odavno riješeno. A mogu im samo čestitati na pobjedi u Europskoj ligi, slobodno mogu reći da su “razbili” Viktoriju. Pokušat ćemo se dobro pripremiti za utakmicu protiv našeg najboljeg kluba. Imamo nekih problema, no imam neke ideje kako se posložiti protiv Dinama koji smo vidjeli na djelu, s obzirom na to koliko je agresivan u sredini – rekao je, među ostalim, trener Osijeka Zoran Zekić.

>> Pogledajte što su o igri Dinama protiv Viktorije rekli naši novinari

 

Komentara 1

Avatar Danfanielleonard
Danfanielleonard
21:16 24.02.2019.

3-0! Zekicu dzaba si krecio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije