Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČNA ZAVRŠNICA

Bivši igrač Rijeke jedna je od ključnih figura Dinama u borbi za naslov. Jedan podatak otkriva koliko je važan

Zagreb: NK Rudeš i GNK Dinamo sastali se u 27. kolu Prve HNL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
19.04.2024.
u 08:00

Josip Mišić u Dinamo je došao prvo na posudbu iz Sportinga, nakon što ga PAOK, u kojem je bio najbolji igrač, nije želio otkupiti kad je došla koronakriza. Bilo je dvojbi i u Dinamu oko njegova dovođenja, ali u Maksimiru su odlučili dovesti tog veznog igrača i napravili su odličan posao

Nerijetko utakmice u kojima se favoritu unaprijed upisuju bodovi završne suprotno očekivanjima. Uostalom, u nekoliko prethodnih sezona Dinamo je imao takve utakmice, zaostale utakmice u kojima se računalo na bodove. Tako je Dinamo prije ove u srijedu odgođene utakmice petog kola s Varaždinom u posljednjih sedam takvih utakmica izgubio čak četiri, primjerice ove je sezone na otvaranju proljetnog dijela sezone u Maksimiru teško stradao od Lokomotive (0:3) i utonuo u krizu, isto tako je prošle sezone kad je trener bio Ante Čačić bilo "sigurno" da će plavi slaviti u Puli pa su izgubili 0:2 od Istre 1961.

Možda to upisivanje bodova unaprijed i opusti igrače, možda i oni postanu presigurni da će pobijediti. U srijedu je zato Dinamo odlučio u utakmicu ući goropadno i potpuno je zasluženo pobijedio Varaždin sa skromnih 2:1, ali po igri je mogao znatno uvjerljivije slaviti.

VIDEO Senzacionalna operacija 'Modrić u Dinamu'! Maksimirski klub oglasom u Marci pozvao Luku da se vrati

Već 45 utakmica u ovoj sezoni

Malo smo dvojili oko toga kome podariti epitet igrača utakmice, ravnopravno su nam konkurirali vratar Varaždina Oliver Zelenika, koji je plavim igračima skinuo nekoliko zicera, te veznjak Dinama Josip Mišić. Na kraju je jezičac na vagi otišao na stranu Josipa Mišića, taj 29-godišnjak odigrao je odličnu utakmicu. Njegova asistencija pri 0:0 za Martina Baturinu pravo je remek-djelo, iz trka, debelo na svojoj polovici igrališta poslao je desnom nogom, vanjskim stopalom u stilu Luke Modrića svog suigrača u veliku priliku koju je Baturina preciznim udarcem u suprotni kut, oko suparničkog igrača, poslao u mrežu. No daleko od toga da je taj Mišićev potez bio jedino što je napravio. Presijecao je suparničke pokušaje da se približe Nevistićevu golu, sjajno distribuirao lopte i ono što i inače odlično radi – vodio je igru Dinama.

U ovoj je sezoni Mišić pomalo oscilirao, sjećamo se nekoliko nelogičnih paralelnih dodavanja koje su suparnici presijecali pa i kažnjavali pogocima Dinamu, no Mišić je i dalje zasluženo bio uvijek u udarnoj postavi Dinama.

Ako niste znali, odigrao je baš sve minute za plave u Konferencijskoj ligi, u svih 10 utakmica igrao je od početka do kraja, u kvalifikacijama za Europsku ligu igrao je 180 minuta protiv Sparte, jedine minute koje je ove sezone propustio u Europi bile su u kvalifikacijama za Ligu prvaka, zamijenjen je protiv Astane 11 minuta prije kraja, te protiv AEK-a šest minuta prije kraja susreta, dakle u 16 europskih utakmica nije igrao u samo 17 minuta.

U HNL-u je u ovoj sezoni u 30 kola propustio dvije utakmice u ovoj sezoni, protiv Rudeša u devetom kolu i Istre u 20. kolu, a 20 utakmica odigrao je u svih 90 minuta, u nekima je zamijenjen tek u završnim minutama radi poštede.

U cijeloj ovoj sezoni Mišić je nastupio u 45 utakmica za Dinamo, s odigranih 3905 minuta daleko je vodeći u Maksimiru, prvi sljedeći do njega je Martin Baturina s 3302 minute, dakle šesto minuta manje od Mišića, to bi bilo oko šest i pol utakmica manje na terenu.

Duple krune s tri kluba

Josip Mišić u Dinamo je došao prvo na posudbu iz Sportinga, nakon što ga PAOK, u kojem je bio najbolji igrač, nije želio otkupiti kad je došla koronakriza. Bilo je dvojbi i u Dinamu oko njegova dovođenja, jer se još liječio od bolesti koja ga je napala, ali u Maksimiru su odlučili dovesti tog veznog igrača i napravili su odličan posao, od te 2021. godine odavno je isplatio dva milijuna eura, koliko su plavi platili za njega.

Ovaj rođeni Vinkovčanin prije Dinama igrao je u Osijeku, Rijeci, Speziji, Sportingu i PAOK-u, sad je jedan od ključnih ljudi u borbi za naslov prvaka koju plavi vode upravo protiv Rijeke. S Rijekom je osvojio prvenstvo i kup u sezoni 2016./17., s plavima ima tri prvenstva, dva kupa i dva Superkupa, a duplu krunu osvojio je i s PAOK-om. Mišić u ovakvoj formi veliki je adut Dinama u borbi s Rijekom. Do, sve je očitije, odlučujućeg derbija s Rijekom na Rujevici plavi ipak prvo trebaju apsolvirati gostovanja kod Lokomotive u nedjelju i sljedećeg vikenda u Varaždinu.

GALERIJA Dinamo nakon teško izborene pobjede nad Varaždinom stigao na dva boda od Rijeke

Zagreb: NK Rudeš i GNK Dinamo sastali se u 27. kolu Prve HNL
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije