Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAREM PRIVREMENO

Bivši Dinamov dragulj odlučio susret i odveo svoju momčad na vrh Bundeslige

Soccer DFB Pokal, FC Augsburg-RB Leipzig 0-3.
LennartPreiss/DPA/PIXSELL
02.01.2021.
u 22:42

Angelino je ubacio s lijeve strane, Pascal Stenzel je pokušao blokirati, no lopta se od njegove glave odbila na drugu stativu gdje je bivši igrač zagrebačkog Dinama sjajno reagirao

Nogometaši RB Leipziga barem privremeno su se probili na vrh Bundeslige nakon što su u susretu 14. kola na gostovanju pobijedili Stuttgart sa 1-0. Pitanje pobjednika razriješio je pogodak Daniela Olma u 67. minuti.

Angelino je ubacio s lijeve strane, Pascal Stenzel je pokušao blokirati, no lopta se od njegove glave odbila na drugu stativu gdje je bivši igrač zagrebačkog Dinama sjajno reagirao zabivši svoj drugi gol ove sezone. Gosti su imali sjajnu priliku za vodstvo i u 22. minuti, no Emil Forsberg nije uspio realizirati kazneni udarac. Njegov udarac zaustavio je Gregor Kobel.

Stuttgart je najbolju priliku za izjednačenje imao u 86. minuti kada je Waldemar Anton izašao sam ispred Peter Gulacsija, no mađarski vratar je sjajno reagirao.

Hrvatski nogometaš Borna Sosa je odigrao cijeli susret za Stuttgart, baš kao i Olmo za goste.

RB Leipzeg se ovom pobjedom barem privremeno probio na prvo mjesto sa 31 bodom, bod više od Bayerna kojeg u nedjelju očekuje susret protiv Mainza.

Bavarce je mogao preskočiti i Bayer Leverkusen, no "Apotekari" su poraženi na gostovanju kod Eintrachta sa 1-2.

Bayer je u Frankfurtu poveo u 10. minuti golom Nadiema Amirija, no domaćin je uspio okrenuti rezultat preko Aina Younesa (22) i Edmonda Tapsobe (54-ag).

Najbliže izjednačenju "Apotekari" su bili u 82. minuti kada je Martin Hinteregger nespretno 'očistio' jednu loptu i pogodio vratnicu vlastita gola.

Bio je to tek drugi poraz Bayera ove sezone, a do sada jedinu utakmicu izgubio je od prvaka Bayerna, također sa 1-2. Tin Jedvaj nije nastupio za goste.

Schalke je nastavio nevjerojatnu seriju i u 2021. Izgubivši na gostovanju kod berlinske Herthe sa 0-3, momčad iz Gelsenkirchena je već 30 utakmica bez pobjede u nacionalnom prvenstvu - 14 ove sezone, te 16 u prošloj sezoni. Strijelci za berlinski sastav bili su Matteo Guendouzi (36), Jhon Cordoba (52) i Krzysztof Piatek (80). Schalke je vodio Švicarac Christian Gross, već četvrti trener ove sezone. Sezonu je započeo David Wagner, ali je otpušten nakon dvije utakmice, Manuel Baum je izdržao deset utakmica, a Huub Stevens je bio privremeno rješenje za jednu utakmicu. Schalke je sada na 30 susreta bez pobjede čime se približio rekordu natjecanja Tasmanie 1900 Berlin, koja je ugašena 1973. godine.

Oni su prema službenim podacima Bundeslige u svojoj jedinoj sezoni u elitnom razredu (1965/1966) nanizali 31 susret bez pobjede osvojivši svega 10 bodova, uz gol razliku od -93.

Posljednju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u siječnju 2020. protiv Borussie Moenchengladbach (2-0), a potom je spojio 20 poraza i 10 neodlučenih susreta.

Freiburg je na gostovanju slavio protiv Hoffenheima sa 3-1, Borussia Moenchengladbach je pobijedila Arminiju sa 1-0, Augsburg je istim rezultatom bio bolji od Kolna, dok je Union Berlin u Bremenu porazio Werder sa 2-0. Freiburg je već nakon prvog poluvremena vodio 3-0 protiv Hoffenheima golovima Baptiste Santamarije (7), Vincenza Grifa (34-11m) i Kasima Nuhua (42-ag), a potom u nastavku mirno obranio prednost.

Ihlas Bebou je smanjio u 58. minuti i to je bilo sve od domaćeg sastava u čijim redovima je Andrej Kramarić igrao cijeli susret. U nedjelju su na rasporedu još dvije utakmice, a sastaju se Borussia Dotmund - Wolfsburg, te Bayern - Mainz.

Na ljestvici vodi RB Leipzig sa 31 bodom, Bayern ima 30, a Bayer Leverkusen 28 bodova. Slijede Union Berlin i Wolfsburg sa po 24 boda  Borussia Dortmund je šesta sa 22 boda, dok njezin imenjak iz Moenchengladbacha na sedmoj stepenici ima bod manje.

Komentara 1

BU
Bubalamala
08:12 03.01.2021.

Borna Sosa ostavio Olma samog iza leđa i tako mu omugučio da ugurao loptu pored druge stative u gol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije