Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNIO GA KLUB

Bivša zvijezda Aston Ville suspendirana nakon što je izraelski teror u Gazi nazvala genocidom

Anwar El Ghazi Instagram
18.10.2023.
u 12:21

Sjajni 28-godišnji ofenzivni veznjak u ponedjeljak navečer je na svom Instagram storyju objavio status u kojem je pružio jasnu podršku Palestini u ovim teškim trenucima.

Nizozemski nogometaš i trenutni član njemačkog bundesligaša Mainza Anwar El Ghazi suspendiran je od strane svog kluba zbog toga što je stao na stranu Palestine nakon što je izraleski teror u Gazi nazvao genocidom. 

Sjajni 28-godišnji ofenzivni veznjak u ponedjeljak navečer je na svom Instagram storyju objavio status u kojem je pružio jasnu podršku Palestini u ovim teškim trenucima.

Iako nije napisao ništa sporno, njemački bundesligaš odlučio ga je osloboditi svih obaveza i suspendirati do daljnjeg.

- Ovo nije rat. Kad jedna strana drugoj ukine vodu, hranu i struju, onda to nije rat. Kad jedna strana ima nuklearno oružje, to nije rat. Kad se jedna strana financira milijardama dolara, onda to nije rat. Kada jedna strana koristi AI slike za širenje dezinformacija o drugoj, onda to nije rat. Kada društveni mediji cenzuriraju sadržaj jedne strane, a ne druge, onda to nije rat. Ovo nije sukob i a ne rat. Ovo je genocid i masovno uništenje i svjedoci smo da se to događa uživo. Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna!", napisao je bivši igrač Aston Ville.

VEZANI ČLANCI:

Nizozemac je potom obrisao ovu objavu, ali to ga nije spasilo suspenzije od strane Mainza. 

- El Ghazi je zauzeo stav o tekućem sukobu na Bliskom istoku koji je klub smatrao neprihvatljivim. Prije donošenja ove odluke, klub i igrač su se uključili u detaljnu raspravu. Mainz 05 poštuje činjenicu da postoje različite perspektive o desetljećima- dugog, složenog sukoba na Bliskom istoku. Međutim, klub se ograđuje od sadržaja dotične objave na društvenim mrežama jer nije u skladu s vrijednostima kluba - rekao je bundesligaš. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije