Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA SUČIĆ

Bišćanov adut: Bolji smo od Norveške, presudit će naša individualna klasa!

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
03.06.2022.
u 13:04

- Super smo momčad i ozračje je odlično, nema potrebe da se u tom smislu bilo što mijenja. Svi dečki daju maksimum. Stalno gledamo utakmice i komentiramo što se može popraviti, nerijetko komentiramo i moje utakmice, pogreške i dobre poteze

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija danas (18 sati) u Norveškoj će polagati jako važan ispit. Naime, ako izabranici Igora Bišćana pobijede svoje skandinavske vršnjake, izborit će plasman na Europsko prvenstvo.

Naše nogometne nade u ovim su kvalifikacijama odigrale neke jako dobre utakmice, no poluvrijeme protiv Finske malo je kompromitiralo naš autoritet. Svjestan je toga i Igor Bišćan koji je svojim igračima sigurno ovih dana prenio najvažnije zamisli. Samo da njegovim pulenima ne zasmeta činjenica da se utakmica igra na umjetnoj travi. Zvuči banalno, no nekad može biti presudno...

Posebice ako se uzme u obzir da nitko od naših reprezentativaca nema naviku igranja na takvoj podlozi.

Izvukli smo pouke

- Okolnosti nisu idealne, ali što je - tu je. Porazom od Finske dobro smo zakomplicirali situaciju i vratili Norvešku u igru, no još uvijek smo prvi i nismo slučajno prvi. Imali smo jedno neočekivano loše poluvrijeme protiv Finske, što nam je bila dobra pouka, a drugi su također bili dobri. No, ovisimo o sebi i mi i Norvežani, treba odigrati natjecateljski i pokušati se nakon ove utakmice plasirati na EP - pričao je Igor Bišćan razmišljajući o današnjem srazu.

Jedan od Bišćanovih najjačih aduta za današnju utakmicu bit će i Luka Sučić, jedan od najtalentiranijih igrača svoje generacije.

- Norvešku smo kod kuće pobijedili 3:2 i rekao bih da su nam uz Austriju najveći konkurenti. Imaju puno dobrih igrača, ali analizirali smo ih i spremni smo. Bišćan je odličan trener, uvijek daje savjete i govori što moraš najbolje raditi. Dao nam je detaljne informacije, znamo da neće biti lagano, no siguran sam da ćemo osvojiti tri boda. Imamo dosta boljih pojedinaca i vjerujem da će taj detalj odlučiti utakmicu s Norveškom - kazao je Sučić i nastavio:

29.03.2022., Varazdin- Kvalifikacijska utakmica za Europsko Prvenstvo U21 2023., Hrvatska - Finska. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

- Iza mene je odlična sezona, zabijao sam, asistirao, sa Salzburgom sam osvojio duplu krunu, stigao je poziv i za A reprezentaciju. Poslije utakmice s Norveškom nazvao me Stipe Pletikosa u ponoć i rekao mi da se sutradan priključujem A-reprezentaciji. Iznenadio me, ispunio mi se san. Tamo sam prvi put vidio i upoznao Modrića, pričali smo, slikali se, dao mi je savjete.

Nikola Soldo morat će biti posebno koncentriran u obrambenim zadaćama protiv norveškog napada...

- Znamo koliko Norvežani mogu biti nezgodan protivnik. Zato smo se za ovu utakmicu pripremali na najbolji mogući način. Imaju kvalitetu i zato su drugi na ljestvici. Dat ćemo sve od sebe da osiguramo Europsko prvenstvo - kaže Soldo.

Dobri su u skoku

Što smo o Norvežanima saznali u ovim kvalifikacijama?

- Najveća snaga im je skok-igra. Imaju jako nezgodne napadače na koje igraju duge lopte ako ne mogu proći kombinatorikom. Planiramo ih stisnuti i sigurno će opet ići na duge lopte. Najveće mane su im prekidi što smo iskoristili u prvoj utakmici kada smo im zabili tri pogotka.

Kako je momčad reagirala nakon što se pojavila prva kriza?

- Nakon remija s Austrijom još nije bio vidljiv pad u formi, no protiv Finske smo se malo opustili. Super smo momčad i ozračje je odlično, nema potrebe da se u tom smislu bilo što mijenja. Svi dečki daju maksimum. Stalno gledamo utakmice i komentiramo što se može popraviti, nerijetko komentiramo i moje utakmice, pogreške i dobre poteze - zaključio je Soldo.

Komentara 1

BU
Bubalamala
06:32 04.06.2022.

Kakav komentar "bolji smo od Norveške" po čemu smo mi to bolji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije