Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marin Čolak

'Bio sam blizu Red Bulla, ali sam morao odustati'

'colak01_nnn_spo_301010'
'Photoshop'
20.11.2009.
u 08:08

Automobilistička sezona za Marina Čolaka je završila. Ove je godine Marin prvi put nastupio u utrkama Svjetskog prvenstva turističkih automobila pod FIA-inom kapom.

– Državna prvenstva više ne vozim. U Seatu sam već četiri godine, a lani sam bio i viceprvak u Seat Leone Eurokupu. Želio sam veći izazov, pa sam ove godine prvi put vozio WTCC prvenstvo – rekao je Marin.

Ovogodišnja je sezona počela u Brazilu, a završit će ovoga vikenda u Kini. Od 12 natjecanja na kojima se voze po dvije utrke Marin nije vozio tri, a propustit će i ovu posljednju.

– Za ovu je sezonu gotovo i sad ću početi pripreme za sljedeću. Već na računalu vozim na stazama koje će dogodine biti u kalendaru i dobro mi ide – zadovoljan je Marin te ističe želju da sljedeće prvenstvo vozi u BMW-u.

S obzirom na ozbiljnost natjecanja u WTCC-u, mladi je Čolak priznao da na svakoj utrci mora biti dostupan svima.

– Red se zna. U tom je natjecanju sve dobro uštimano. Uvijek se mora naći vremena za novinare, a ne smijemo zanemariti ni navijače. Kada su me u Brazilu i Meksiku novinari pitali otkud sam, a ja im odgovorio da dolazim iz Hrvatske, oni su meni odgovarali: Aha, Boban, Šuker... Nisam vjerovao koliko su zaluđeni nogometom – prisjetio se Čolak.

Prije osam godina vozio je u formuli Renault 2000. Karting je zamijenio formulom, tada je na stazi odmjeravao znanje s budućim vozačima formule 1.

Vozio s Massom i Kubicom

– Vozio sam zajedno s Massom i Kubicom. Sjećam se da je nekoliko utrka vozio i Raikkonen. Bilo je zanimljivo i doista su bili dobri. U tom se natjecanju lako skupljalo iskustvo koje se danas može primijetiti kod tih vozača – kaže Marin i dodaje: – Pretprošle sam godine zajedno s Christianom Klienom, koji sada vozi u formuli 1 za BMW Sauber, otišao na razgovor u Red Bull. Nekoliko smo dana imali testiranja i u Red Bullu su bili zadovoljni. No, tražili su da odem u njihov kamp u Engleskoj s čime se moj otac Nikica nije složio, pa je stvar propala.

Pripreme su za novu sezonu počele. Krenulo se u potragu za sponzorima, priprema se automobil...

– Već pripremamo tim za sljedeću sezonu. Uz mog oca Nikicu, tu će biti Grozdan Meglaj te novi dečki Miro i Davor. Nadam se da ćemo se dobro slagati – kaže Marin Čolak.

Ključne riječi

Komentara 1

FC
fcod
10:23 20.11.2009.

Bili su i Njemci u Staljingradu pa niš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije