Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Conte se izvukao

Bio je ovo Kovačev doktorski rad, Italija je bila u mišjoj rupi

Hrvatska - Italija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
17.11.2014.
u 12:27

Dok je Modrić bio u igri, Rakitić je na poziciji polušpice izluđivao De Rossija, dijelio lopte kako je htio

Talijanska povijest vjerojatno pamti i teške poraze, utakmice u kojima su azzurri nadigrani, ali nikada nisu bili tako stjerani u mišju rupu kao jučer protiv Hrvatske. Conte je, pritisnut brojnim izostancima, dao samo jednu naredbu: Braniti svaki pedalj travnjaka ispred Buffona. Nadao se da će dobiti nekaku poluprigodu, koja je stigla u 11. minuti kada je Candreva svladao Subašića. Nadao se i da će Gigi Buffon odraditi svoj posao na najvišem mogućem nivou. No, prekaljeni vratar bio je probušen topom Ivana Perišića samo par minuta nakon vodstva domaćina. Niko Kovač nije se dao navući na tu Conteovu bunkerčinu, nije krenuo u juriš, već je dao nalog strpljivog građenja igre i čekanja... U takvoj igri danak je platio Mandžukić do kojeg u zgusnutoj talijanskog obrani lopta nije mogla doći, nije bilo ni ulaza preko bokova, ali zato je na svoje došao Ivan Rakitić. Kakav komandant igre, takvog već dugo nismo vidjeli. Dok je Modrić bio u igri, Rakitić je na poziciji polušpice izluđivao De Rossija, dijelio lopte kako je htio. Lukina ozljeda poremetila je ritam, Kovač je ubacio Kovačića, stavio ga na Rakitićevu poziciju, a Barceloninog veznjaka vratio na zadnjeg veznog. Te prisline rotacije ubile su ritam naše igre, nestala je ta naša najjača snaga, osovina Modrić-Rakitić.

Taktički rat nastavio se i u drugom dijelu, Conte je preokrenuo sustav u 4-4-2. Vidio je da povučeni Rakitić više nije opasnost, a višak veznjaka lako se obračunavao s Kovačićem i Brozovićem. Ali, Conte svoju temeljnu filozofiju nije mijenjao, u prvom dijelu bio je to bunker s petoricom u zadnjoj liniji, u drugom je pak zaigrao s duplim obrambenim zidom.

Niko Kovač sve je napravio vrhunski, dvoboj protiv Contea bio je njegov diplomski rad, položio ga je s peticom.

I na kraju šteta, navijači su mu bakljadom i neredima ukrali san o najvećoj pobjedi u trenerskoj karijeri.

>>Hrvatska odigrala odlično na San Siru, ali je divljaštvo na tribinama zasjenilo utakmicu

>>Nije to velika Italija, ali Conte je još neporažen

Komentara 11

Avatar Pablo 69
Pablo 69
12:40 17.11.2014.

Jako dobra predstava sinoc. Steta sto se Raketa moro povuc nakon Modriceve ozlijede. Mislim da nje nije bilo da bi pokupili sva 3 boda...

CE
cevi
14:28 17.11.2014.

Dragi Ozrene, da te podsjetim malo šta si pisao prije par mjeseci: „Izbornik je od listopada, dovoljno je dugo tu da bismo mogli procijeniti sve njegove poteze. Pa, za taj Island s kojim smo se mučili "izmislio" je Danijela Pranjića, Ivu Iličevića i Matu Maleša. Ako je to bilo najbolje što može, onda se već s Islandom, koji bi svaki prosječni trener preskočio, vidjelo da ne ide u dobrom smjeru.“ Tražiti obraz od naših novinarčića je previše, to znam. Ali daj bar malo dosljednosti...

DE
derin
15:29 17.11.2014.

Sinoć dobra predstava, jedino falilo je par boljih ubačaja prema mandži, brozović je zalutao sinoć na ovu utakmicu, jednostavno to nije njegov nivo, kriv za prvi gol, prilikom proslave perišićeva gola, ćorluka je iskalio sav bijes na njemu, trenutno tu poziciju treba igrati vrdoljak, kad već sertića nema ., radošević je igrač koji ima nevjerojatan potencijal za tu poziciju, ali nažalost stagnira na klupi u italiji, treba se ugledati na jedvaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije