Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REALOVA VELIKA DESETKA

Bilo je pitanje kad ćemo se razigrati

02.03.2009.
u 11:36

U prosincu prošle godine Real je izgubio na Camp Nouu od Barcelone. Nakon toga u španjolskoj Primeri odigrao je deset susreta. I pobijedio u svih deset. Čudesan je to niz kraljevskoga kluba, no možda i malo frustrirajući. Naime, bez obzira na takvu čudesnu seriju, kraljevi nisu uspjeli napraviti veći pomak u želji da dostignu Barcelonu. Doduše, katalonski je klub posrnuo u prošlom kolu u gradskom derbiju, izgubio je od davljenika Espanyola.

Primili samo dva pogotka
I baš taj Espanyol u subotu kasno navečer nije bio nimalo lagan zalogaj ni Realu. Mučili su se Madriđani, mnogo griješili i činilo se da će Espanyol izdržati na svom travnjaku. Da nije bilo vratara Casillasa u početnim minutama koji je spasio svoja vrata, Real bi bio na teškim mukama. No, ovako se izvukao, prvo prekrasnim Gutijevim pogotkom iz slobodnog udarca, a potom i Raulovim pogotkom.

Real je slavio pobjedu 2:0 iako nije blistao kao u nekim prethodnim susretima, pogotovu u utakmici s Betisom (6:1).

No, niz je nastavio, pobijedio je desetu utakmicu zaredom. I u tih deset susreta postigao je 24 pogotka, a kuriozitet je da je Casillas po loptu u mrežu morao samo dva puta. Trener Juande Ramos nakon debakla i smjenjivanja u Totenhamu, u Realu dobro radi svoj posao. Probudio je i kapetana Raula. U subotu je Raul zabio 14. gol u Primeri ove sezone. Kod Schustera je u prvih 14 kola postigao samo šest pogodaka, a pod Ramosom je u 11 utakmica osam puta bio strijelac. Od toga je zabio pet golova u posljednje tri utakmice.

Prije dva tjedna Raul je pretekao Alfreda di Stefana na listi najboljih Realovih golgetera svih vremena koji je zabio 307 pogodaka za kraljevski klub. Gol Espanyolu bio je Raulu 310. ukupno u Realovu dresu, od toga ih je 217 postigao u Primeri.

Real se tako u subotu uspio približiti Barceloni na četiri boda, no Katalonci su u tom trenutku imali utakmicu manje, čekao ih je još nezgodni susret u Madridu s Atleticom.

Možemo stići Barcu
- Nakon poraza od Barcelne uspjeli smo u svakom idućem susretu zabiti gol, doći do pobjede i tako pokušavamo smanjiti prednost Barcelone. Sad smo u poziciji da joj možemo ozbiljno pokvariti planove. Nije bilo lako igrati, bili smo umorni od Lige prvaka. Sad se ipak stignemo malo odmoriti - zadovoljan je pobjedom nad Espanyolom kapetan Raul.

- Skinuli su skalp Barceloni u prvom kolu, sad su nogometaši Espanyola željeli do nove velike pobjede. Nisu uspjeli i sad ostajemo u utrci koja baš i neće biti jednostavna. Ali, ne smijemo se opterećivati Barcelonom, moramo pobjeđivati, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. A može biti svašta, prvenstvo je još dugo, mnogo je neizvjesnih utakmica - dodao je trener Ramos.

Crnu mrlju na sjajnu seriju Reala baca poraz u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, domaći poraz od Liverpoola neki su protumačili i kao “tankiranje”. U stilu, svjesni su da još nemaju snagu za odlazak do kraja u Ligi prvaka, pa sve karte bacaju na lov za Barcelonom. Iako, nakon poraza od Liverpoola, Ramos želi na Anfieldu pokazati Englezima da je ondje trebao ostati:

- Tko kaže da ne možemo slaviti u Liverpoolu? - kaže Ramos.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije