Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAGOJ DUVNJAK

Bilo bi lijepo ponoviti srebrnu medalju kao prije deset godina

02.01.2020.
u 23:45

Jedva čekamo da se okupimo i počnemo trenirati. Svake godine ponavljam isto, da želimo biti zdravi i dobro igrati na prvenstvu – nastavio je Duvnjak

Hrvatska rukometna reprezentacija počela je završne pripreme za Europsko prvenstvo koje će 9. siječnja početi u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Lino Červar tek od jučer može računati na kompletnu reprezentaciju jer su se priključili i igrači iz njemačke lige. Među njima i kapetan Domagoj Duvnjak.

>> Pogledajte okupljanje rukometaša uoči posljednjeg dijala priprema

– Jako sam sretan što smo se opet okupili. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i jedva čekam prvenstvo – rekao je Duvnjak.

Dok vas nije bilo, na prva dva okupljanja ozlijedili su se Mihić, Mileta i Šebetić.

– Nadam se da će barem do kraja priprema svi ostati na broju.

Na papiru lagano, ali...

U zadnje vrijeme igrate jako dobro?

– Dobro sam, zdrav sam i nadam se da će tako i ostati.

Duvnjakovi su odgovori bili prilično kratki pa se i sam u jednom trenutku nasmijao kako odgovara.

– Jedva čekamo da se okupimo i počnemo trenirati. Svake godine ponavljam isto, da želimo biti zdravi i dobro igrati na prvenstvu – nastavio je Duvnjak u istom tonu.

Ove godine Europsko prvenstvo igra se znatno drukčije nego dosad. U šest skupina 24 su reprezentacije i u drugi krug idu samo dvije prvoplasirane momčadi.

– Istina. A čuli smo i da će biti puno naših navijača u Grazu. Tako je bilo i 2010. kada smo u Austriji došli do finala. Jedva čekam da sve to počne...

Suparnici u skupini prvog kruga?

– Na papiru skupina izgleda lagana, ali je svaka reprezentacija nezgodna. Prvo igramo s Crnom Gorom i vjerujem da će to biti naša najvažnija utakmica. Čim se na turniru krene s pobjedom, sve je dalje puno lakše – ističe Duvnjak.

Nakon Graza, slijedi drugi krug u Beču gdje nas čekaju Španjolska i Njemačka?

– Ne bih ja već govorio o Beču. Prvo trebamo sve riješiti u Grazu – upozorava i naglašava Domagoj.

Možete li barem nešto malo reći o Njemačkoj, ipak ondje igrate, dobro poznajete igrače...

– Odlična je to reprezentacija, ali Njemačka nam je još jako daleko i sada o njoj i ne razmišljam. Prvo moramo proći skupinu prvog kruga i prenijeti dva boda u drugi krug. Veselim se turniru i nadam se da ćemo u Austriji ići dalje kao i prije deset godina – rekao je Duvnjak.

Ove godine mogli biste igrati na čak četiri natjecanja s hrvatskom reprezentacijom – na Europskom prvenstvu, u kvalifikacijama za Olimpijske igre i kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo te, nadajmo se, na olimpijskom turniru?

– Ova godina bit će jako naporna. Bilo bi lijepo kada bismo na Europskom prvenstvu izborili nastup na Igrama – rekao je Duvnjak.

Sve nas je iznenadio vaš brzi povratak na parket nakon dosta neugodne ozljede u njemačkom prvenstvu?

– Jednostavno sam inače zdrav pa sam se i brzo oporavio.

Ali, bilo je to ipak jako brzo?

– Zato što sam inače zdrav.

Poruka za kraj?

– Europsko prvenstvo je puno teže od Svjetskog, prva je utakmica najbitnija i kao papige ćemo uvijek to ponavljati. Ne bih ništa najavljivao, samo želim da svi budemo zdravi – zaključio je Duvnjak.

Lijepo je bilo vidjeti Željka Musu koji u zadnje vrijeme nije igrao zbog ozljede koljena.

– Ove sezone imao sam malu poštedu u njemačkoj ligi. Naravno, silom prilika, zbog ozljede. Jedva čekam prve treninge da izbacim veliku količinu sarme koju sam pojeo na dočeku nove godine. Žao mi je što su neki igrači otpali zbog ozljeda, ali sam čuo da se dobro treniralo na prva dva okupljanja – istaknuo je Musa.

Koljeno je super

Skupina?

– Ne budemo li “pravi”, imat ćemo problema. Sjetite se Brazila s lanjskog Svjetskog prvenstva kada smo kiksali i izgubili priliku za polufinale.

Kako je koljeno?

– Odlično. Kako bi rekao Duvnjak, uzmi tabletu i bit će bolje. Šalim se, no bit će dobro. Bude li trebalo, stisnut ću zube i izdržati – rekao je Musa, koji je skinuo podosta kilograma. – U Njemačkoj nije bilo sarme – zaključio je.

1/12

Komentara 1

DU
Deleted user
15:11 04.01.2020.

Luzerski mentalitet ako je zelja srebro. Gledajte francuze koji imaju 9 zlata (dva OI, tri EP i cetiri SP) iza olimpijade 2004 kada smo mi zadnji put osvojili zlato. Mi nismo nikakva velesila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije