Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUKOČ Košarkaška legenda sada se bavi golfom, a na turnirima sreće mnoge poznate osobe

Bill Clinton pitao me za Hrvatsku

26.01.2009.
u 20:35

Strast Tonija Kukoča prema golfu poznata je još iz igračkih dana. S golfom se upoznao kao košarkaš Chicago Bullsa i postao ovisnik o toj igri. Iz igračkih dana traje i Kukočevo prijateljstvo s najvećim košarkašem svih vremena Michaelom Jordanom. Ono je sada možda i veće no što je bilo dok su dijelili svlačionicu, a zbližio ih je upravo golf.

- Što radiš u drugoj polovici siječnja? Ako si slobodan, pozivam te na moj dobrotvorni golferski turnir na Bahamima - rekao je Jordan ljetos Kukoču.

Zabavni James Caan
Toni nije dugo razmišljao, no nije ni pomislio da će se naći u tako slavnom društvu. Četverodnevni turnir zove se Michael Celebrity Invitational i na njega dolaze najveće face.

- Bilo je više od petnaest glumaca, najmanje desetak sportaša i poznatih glazbenika. No, nepisano je pravilo da vam o imenima sudionici ne bi trebali govoriti - kazuje Kukoč.

Kad smo mu prenijeli da se pojavila agencijska slika na kojoj su on, bivši američki predsjednik Bill Clinton, Michael Jordan i James Caan, pristao je Kukoč ponešto reći o uglednom društvu.

- Razgovarao sam malo s Jamesom Caanom, komedija je od čovjeka. Pričao sam i s Clintonom i uvjerio se da je zaista riječ o karizmatičnoj, ali i također vrlo zabavnoj osobi. Svakih nekoliko rupa ispričao bi neku svoju anegdotu. Sve skupa je poprilično dugo potrajalo, čak šest i pol sati, jer su se igrači usput morali slikati i potpisivati obožavateljima.

- Clinton se malo raspitivao o Hrvatskoj. Rekao sam mu da je sada bolje nego u vrijeme kada je on bio predsjednik.

Često protiv Jordana
Kada su u Chicagu i kada grad nije okovan snijegom i ledom, Kukoč i Jordan nerijetko znaju zaigrati golf.

- Istih smo hendikepa, on ima tri, ja četiri, pa mu to odgovara. Odigramo oko 15-20 runda godišnje. No, Michael se ozlijedio. Udario je palicom u neki kamen, puknula mu je neka koščica u ruci, pa se na dvanaest tjedana mora odreći golfa.

Toni Kukoč je u nedjelju doputovao s Bahama, a već u ponedjeljak ujutro (po čikaškom vremenu) zvao nas je iz zračne luke.

- Idem s prijateljima na sedam dana igrati golf u Palm Springs, u Kaliforniji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije