Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ESTONIJA i hrvatska odigrali negledljivih 0:0

Bilić u promašenom izletu u Tallinn vidio tko ne može

Estonija - Hrvatska (1)
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
1/11
26.05.2010.
u 20:09

U prijateljskom susretu u Tallinnu, nogometne reprezentacije Estonije i Hrvatske su odigrale 0:0. Hrvatska igra 11. kolovoza protiv Slovačke.

Bez napadača, bez smislene igre i s puno slabih pojedinaca nogometna reprezentacija Hrvatske u Tallinnu protiv Estonije odigrala je neodlučeno 0:0.

Piroja spasio

Kiša je ohladila ionako hladni Tallinn (5 stupnjeva), a dvadesetak hrvatskih navijača je došlo podržati Bilić boyse na stadion La Coq arenu, gdje je Hrvatska pod ravnanjem Otta Barića i drugi put Slavena Bilića slavila u kvalifikacijama za velika natjecanja.

Bilić je krenuo u dvoboj u 4-2-3-1 rasporedu kao i na prethodne dvije utakmice. Igrali smo kao Roma kada nema Mirka Vučinića, kada je najbliži suparničkim vratima Francesco Totti bez klasičnog napadača, a taj jedan isturen bio je Ivan Rakitić, koji je u posljednje vrijeme, pa i u nedjelju protiv Walesa igrao na poziciji zadnjeg veznog. I baš se Rakitić našao i pravoj, idealnoj poziciji u 10. minuti, no kapetan domaćih Piroja bio je budan, spasio je svoju mrežu.

Odmah nakon toga u jednom pritisku kockastih na plavo - crna vrata, Danijel Pranjić je s 30 metara uputio jak udarac, a lopta je umjesto u mreži završila na vratnici i otišla na tribinu.To je bio početni entuzijazam, no ne može se govoriti o organiziranoj igri. Vrlo brzo je Estonija uspostavila ravnotežu. Igrali su domaćini kao i uvijek s deset igrača iza lopte, vrlo organizirano, bez većih pogrešaka. No, takva igra je zapravo bezopasna, pa je i ova poptuno šarena reprezentacija Hrvatske izgledala ipak bolje, ne i opasnije.

U nastavku je Rakitić definitivno igrao na poziciji veznog igrača, sve smisleno u ovoj utakmici zapravo je kretalo od jučerašnjeg kapetana kockastih. Imali smo dvije-tri poluprilike, no one su bile plod pogrešaka domaćina i lucidnosti Rakitića.

Dobar Dujmović

Što nam je ponudila ova utakmica? Subašić nije imao posla, u posljednjem redu je Vida desno bio suzdržan, Čale je želio, ali nije uspijevao probiti, a njegova zamjena Strinić je u nastavku bio slab, puno slabiji no protiv Austije i Walesa.

Lovren i Schildenfeld nisu imali previše posla. Dujmović je bio dojmljiv, pravovremen, Pokrivač također pokretljiv. Drago Gabrić je bio potpuno nekonkretan,  a od Badelja smo očekivali da se više nametne, da bude hrabriji. Jer u Dinamovom dresu je bolji.

Danijel Pranjić je na lijevom krilu tražio loptu, igru, imao je jedan dobar udraca. No, od njega se očekuje više. Najbolji naš čovjek bio je Ivan Rakitić, što se od njega i očekivalo. Bilić je na kraju ipak imao pravo da ova utakmica služi svrsi. Saznao je da jedan dobar dio igrača ne može igrati u ‘kockastoj’ majici u kvalifikacijama za Euro 2012.

Estonija - Hrvatska 0:0

ESTONIJA: Pareiko 6 - Šišov 6, Rähn 6, Piroja 6.5, Sidorenkov 5.5 - Dmitrijev 6, Vasiljev 6, Vunk 6 (od 78. Post) - Puri 5.5, Kink 5.5 (od 78. Purje) - Oper 5 (od 60. Saag 5).

Izbornik: Tarmo Rüütli

HRVATSKA: Subašić 6 - Vida 5.5, Lovren 6 (od 46. Vučko 5.5), Schindenfeld 5.5 - Čale 6 (od 46. Strinić 5) - Dujmović 6.5 (od 80. Vukojević), Pokrivač 6 - Gabrić 5.5, Badelj 6 (od 88. Buljat), Pranjić 6 - Rakitić 6.5.

Izbornik: Slaven Bilić

Igrač utakmice: Ivan Rakitić

Žuti karton: Milan Badelj

Komentara 25

OB
-obrisani-
21:30 26.05.2010.

Nasi novinari nisu u stanju postavit fotku sa reprezentacijom koja veceras igra,nego staru iz arhiva...Sram vas bilo,onda nema ni da ih kritizirate...Ne dizite mi tlak,tuzit cu vas.!

OB
-obrisani-
22:38 26.05.2010.

zsto promasen izlet...da nisu isli nebi znao tko nije za reprezentaciju,bar zasad ne...gdje je vas problem kod vas novinara...Prije nego i dalje nastavite baljezgat,sonujte reprezentaciju novinara,da vas vidimo kakvi ste vi na travnjaku...Ni neznate sto je nogometna lopta,vi bi ragbiagbi loptom igrali nogomet.. mi nismo imali ni jednog od napadaca,Rakitic je umjesto u zadnjem veznom ,preuzeo ulogu napadaca...da vas smjenimo sa mjesta piskarala i postavimo za menadzera u Mercedes Benz-u ni vi nebi mogli bolje od jednog menadzera, posao odradit...Prema tome nerjeseno je dobar rezultat za reprezentaciju ,koja u ovakvom sastavu nikad zajedno nije igrala..Spustite se na zemlju i kritizirajte vas posao...

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:17 27.05.2010.

Opet je Flak promasio \"ceo fudbal\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije