Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splićanin je ubojica velikana

Bilić osvaja Otok: Po naslov prvaka!

Bilić Pellegrini
Foto: Reuters
21.09.2015.
u 20:25

BBC ga slavi: Slaven Bilić je fantastičan menadžer, tvrdi engleski komentator

Tko se uopće još sjeća dramatičnih penala protiv Birkirare na Malti i ispadanja od Rumunja u Europskoj ligi?

Bilićev West Ham apsolutni je hit engleske Premijerne lige, s gostujućim skalpovima trojice velikana, Arsenala, Liverpoola i Manchester Citya! Zamislite, West Ham tek je četvrta momčad u povijesti Premijerne lige s ovakvim nizom, nakon Evertona (1996.), Manchester Uniteda (2005.) i Chelsea (2006.). Čudo nad čudima, za klub koji po budžetu ne spada među prvih deset u Engleskoj!

Treba li uopće reći kako je Bilićevo 'parkiralište autobusa' s 12 osvojenih bodova u šest utakmica (vodeći Manchester City ima 15) uvjerljivo nadmašilo učinak West Hama na startu prošle sezone. Tadašnji trener Sam Allardyce osvojio je samo sedam bodova, a na kraju sezone zauzeo tek 12. mjesto. Nije ni čudo što je slavni centarfor Alan Shearer postavio pitanje zašto se West Ham nije ranije riješio neuspješnog Allardycea.

Flaširati upute igračima

Duhoviti izvjestitelj Sundaya Telegrapha piše kako bi Bilićeve upute igračima trebalo flaširati i prodavati, te da bi s njima West Ham postao bogatiji od Manchester Cityja.

- Naš cilj je igrati dobar nogomet i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti. Bit će još uspona i padova, nismo Real Madrid. No imati devet bodova sa tri gostovanja zvuči poput sna. I nije uopće loše sanjati - stoji Slaven Bilić čvrsto na zemlji.

Previše je iskusan da ne bi znao kako mu samo dva poraza mogu izmaknuti tlo pod nogama i odvesti u opasnu zonu. Slaven je, naime, savršeno svjestan kako njegov United nema moć dominacije nad suparnicima poput Manchester Cityja, Manchester Uniteda ili Arsenala. U većini utakmica njegov su jedini izbor 'ježevi i bodljikava žica' što govori i statistika posjeda lopte. West Ham je samo jednom u prvih šest kola, protiv Leicestera kod kuće, imao veći posjed lopte (70 posto), a u toj utakmici poražen je (1:2).

- Sigurno morate imati nešto posebno ako ste zabili tri gola na Anfieldu, dva na Etihadu. Bili smo dobri u prvom poluvremenu, u nastavku nismo tako izgledali, ali na kraju smo uspjeli. Idemo dalje! Ova pobjeda je iznenađenje. Znali smo da ćemo morati trčati kao ludi po terenu, ali i imati malo sreće. Sve nam se poklopilo - dodao je Bilić.

Sutra protiv Leicestera

Na trenerskom majstorstvu čestitaju i većinski vlasnici West Hama David Gold i David Sullivan, koji je primijetio kako je prvi pogodak protiv Manchester Citya postignut nakon 14 dodavanja i naglasio:

- Konačno igramo na West Hamov način.

Komentatora BBC-a ponijela je euforija pa je ispalio smjelu prognozu:

- Bilić je fantastičan menadžer, a West Ham u igri za naslov prvaka!

Bilić već sutra kod kuće igra utakmicu Liga kupa protiv Kramarićevoga Leicestera, a u sljedeće tri u Prmijernoj ligi čekaju ga Norwich City, Sunderland i Crystal Palace. Potom slijedi sraz s Mourinhovim Chelseajem.

>> Slaven Bilić oduševio izjavom: Osjećaj je kao kad uđete u pub pun djevojaka!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije