Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaklada Vatreno srce

Bilić i vatreni žele poboljšati imidž bećarske momčadi

'13.05.2010., Zagreb - U hotelu Sheraton izbornik nogometne reprezentacije Slaven Bilic predstavio je Zakladu Vatreno srce, s ciljem pomaganja djeci.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
14.05.2010.
u 08:30

Kockaste nećemo gledati na SP-u u JAR-u, a kad već neće igrati, lijepo je da će skupljati novac za pomoć bolesnoj djeci.

Netko od novinara, nakon bogatog uvoda o pokretanju Zaklade "Vatreno srce", na inicijativu izbornika i stožera te hrvatskih nogometnih reprezentativaca, koje je obrazlagao Slaven Bilić, pitao je izbornika boji li se da će ta zaklada, kao neke prije nje, neslavno završiti, da se neće znati gdje odlazi novac.

– To je plemenita i humanitarna ideja i doista u nju nitko nema pravo sumnjati. Igrači i stožer, svi su dali po 5000 eura inicijalnog novca, sve smo razradili do najsitnijih pojedinosti. I u prošlosti su nas puno puta molili za pomoć. Od kada sam izbornik, a bilo je tako i prije, već smo odradili mnogo humanitarnih akcija – odgovorio je Bilić.

I Sanaderu su vjerovali...

Pa i Sanaderu su svi vjerovali, bio je slatkorječiv, pa vidite što se sad događa, nije se dao novinar.

– Iza ovoga stoje ozbiljni ljudi, upravni odbor te zaklade (liječnici Boris Nemec, Zoran Bahtijarević, Rakić, Paladino, Anić, izbornik Bilić, kapetan Srna i dokapetan Šimunić) primat će sve molbe, detaljno provjeriti liječničku dokumentaciju i tek onda odlučiti kome će se pomoći. Napravili smo to iz srca i to je sve što mogu reći – objašnjavao je Slaven Bilić.

Do početka Svjetskog nogometnog prvenstva ostalo je 28 dana, Hrvatska na njemu neće igrati. Zbog toga što Slaven Bilić i njegovi dečki u kvalifikacijama nisu bili u vrhunskoj formi. Sve je začinjeno nepotrebnom bećarskom noći u konobi "Krivo je more" u Funtani.

Dresovi na aukciji

Umjesto na Svjetskome prvenstvu u JAR-u, radi čega se i dalje zbrajaju financijske štete, naši će reprezentativci ovaj mjesec igrati tri utakmice – 19. svibnja protiv Austrije u Klagenfurtu, 23. svibnja s Walesom u Osijeku, te 26. svibnja s Estonijom u Tallinnu.

Bit će to prilika izborniku Biliću da vidi u kakvom su stanju danas kockasti, a uigravat će i neke varijante za buduće kvalifikacije. No, Bilić, koji je ambasador Unicefa i koji se bavi humanitarnim radom, i hrvatski nogometni reprezentativci žele i tom akcijom privući pozornost.

Naime, marketinški je to mudar potez. To je dobar put kako vratiti izgubljene simpatije nakon Funtane i neuspjeha u kvalifikacijama za SP, a koje su ta momčad i stručni stožer imali u prvom kvalifikacijskom ciklusu.

Sve je počelo aukcijom u 12 sati na stranici www.vatrenosrce.hr, a može se licitirati na pakete igrača u kojima se nalaze klupski dres igrača, rukavica, lopta i kopačke. Početna cijena paketa je 5000 kuna, a prvu licitaciju dao je izbornik Slaven Bilić, koji je za Lovrenov paket ponudio 10.000 kuna. Aukcija će trajati do 24. svibnja kada će u hotelu "Sheraton" u Zagrebu završiti gala večerom.

Komentara 3

EU
EUPatriot
08:58 14.05.2010.

Bilić i vatreni žele poboljšati imidž bećarske momčadi i zbog toga odlaze na turneju u Bečej...

HO
hotfishlake
10:42 14.05.2010.

jedan clanak koji ih zove kako spada - vatreni (ma i kockasti je okay), a ne ono debilno bilic boys, kao prije titovi pioniri, pa nije repka izbornikova prcija a kao drugo zasto zvati hrvatsku repku engleskim imenom - boys?

KM
kmet
14:48 14.05.2010.

momci, samo naprijed!!! Naše vrijeme ponovno dolazi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije