Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI POTENCIJAL

Hrvatski treneri postaju hit! Bilić i Tudor samo su početak...

Bilić Tudor
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
14.06.2015.
u 22:15

I Jurčić, Pamić i Ivković blizu su inozemnom angažmanu...

Hrvatski treneri dosad su posao u inozemstvu nalazili na kapaljku, najčešće destinacije bile su na prilično udaljenom istoku, u Iranu, Kini, Japanu ili pak u arapskom svijetu.

No, danas se trendovi mijenjaju, naši treneri postaju sve traženiji i mogli bi postati jednako cijenjeni kao i naši igrači.

Kruno Jurčić prema Legiji

Slaven Bilić napravio je čudesan posao, ne samo za sebe nego i za sve naše trenere.

– Bilić je pokreno puno toga, svojim rezultatima, znanjem, pojavom i kulturom stvorio nam je lijepi ugled u nogometnom svijetu. Još ako se završi ovo s Tudorom u PAOK-u, to će biti pravi bum – kazao je menadžer Danko Đikić koji je nedavno počeo raditi i s trenerima. Na naše trenere pokušava primijeniti portugalski model, njihovi menadžeri napravili su sjajne poslove s Mourinhom, Jardinom, Villas-Boasom...

– Bilićev uspjeh treba iskoristiti da bi se lobiralo za naše trenere. I mogu vam reći da se pokreće mnogo toga. Oni jako napreduju i dobar dio njih naći će posao u inozemstvu vrlo brzo – kazao je Đikić i potom otkrio tko bi mogao dobiti angažman:

– Kruno Jurčić će sigurno naći klub, koliko znam prilično je blizu poljske Legije, bio je blizu Ferencvarosu, mogao je u Astru. Tomislav Ivković je zanimljiv portugalskim klubovima, ali i drugima, mogao je u Wacker, ali nije želio u drugu ligu, Igor Pamić bi lako mogao u Njemačku ili Austriju, tamo je legenda, Lokica je bio odličan u Rumunjskoj, sad će u Grčku, Tomas je pomoćni trener u Turskoj i ide u Kayserispor, Goran Tomić sa 36 godina vodi već drugi klub u Kini. Nikola Jurčević mogao je u Njemačku i Austriju, ali je radije ostao s Bilićem. Nemojmo zaboraviti ni Zvonimira Soldu, on je odbio već nekoliko klubova, kao Sturm i St. Pauli, i čeka nešto bolje. I, nemojte se čuditi, Zoran Mamić će za godinu-dvije biti trener Schalkea ili Bayera iz Leverkusena.

To bi doista bio veliki trenerski bum. Iako je i ovako, pa u samo nekoliko mjeseci "dogodio se" Slaven Bilić, eto sad je i Tudor pred potpisivanjem ugovora, Ivanković je otišao u iranski Persepolis, Zlatko Kranjčar je u Kataru, otprije je tamo sjajni Zlatko Dalić...

Srpskih sve manje

– Dobar dio sve većeg ugleda naših trenera priskrbili su im naši igrači u inozemstvu svojim radom i ponašanjem. A mladim trenerima mogu ponuditi samo jedan savjet, učite engleski jezik! – zaključio je Đikić.

Donedavno naših trenera baš i nije bilo u inozemstvu, dok je srpskih uvijek bilo i u najjačim ligama. Siniša Mihajlović preuzima Milan i on je daleko iznad svih. Jokanović je bio u Engleskoj, ali je smijenjen, kao i u Španjolskoj Đukić i Popović. U Belgiji je Janković, smijenjen je Vukomanović... Sad se priča očito mijenja.

>> Igor Tudor novi je trener PAOK-a

>> Bilić ostvario najveći trenerski transfer u hrvatskoj povijesti – preuzima West Ham!

Komentara 7

TA
tarzan
08:51 15.06.2015.

Budimo iskreni osim Bilića i možda Tudora je to sve ostalo nula

AB
abram
11:35 15.06.2015.

...što nas briga gdje su srbi treneri...

PK
petar.kolak.9
21:59 22.06.2015.

od njih ni jedan nije napravio niti jednog igraca od pionirado seniora to nisu treneri niti znaju radit imaju srecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije