Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neuništivi Zlatan

Bili su toliko siromašni da mu je otac jedva kupio krevet, a danas ga smatraju čudom

Zlatan Ibrahimović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
08.11.2020.
u 08:00

Nedavno je izjavio da toliko dugo traje zbog sportskog stila života, pomno birane prehrane te gladi za uspjehom koja mu je jednaka kao i na početku karijere

Jedini je igrač u povijesti koji je igrao za čak sedam različitih momčadi u Ligi prvaka, jedini je u povijesti nogometa koji je u četiri različite zemlje osvojio 11 prvenstvenih naslova, jedini je koji je zabio više od 50 golova i za Inter i za Milan, a i jedini je 39-godišnjak koji je trenutačno vodeći strijelac neke europske nogometne lige.

Sve je to Zlatan Ibrahimović, neuništivi 39-godišnjak koji u dresu Milana proživljava svoju drugu mladost. Kada je u siječnju ove godine stigao u Milan, rossoneri su bili deveta momčad Serie A, a sada su prva.

– Stvar je jednostavna, Zlatan nas sve čini boljima, usadio nam je taj pobjednički mentalitet. On svaku utakmicu želi do tri boda, nikome ne priznaje da je bolji. A ne želi da mu itko spominje koliko godina ima jer ionako igra kao mladi igrači – objasnio je Ibrahimovićev suigrač iz Milana Simon Kjær.

A taj 39-godišnji “mladić” jedini je aktualni profesionalni nogometaš u ligama petice koji je igrao u četiri različita desetljeća. Drži i još jedan impresivan rekord, to jest, dijeli ga s Cristianom Ronaldom. Naime, njih su dvojica jedini nogometaši u povijesti koji su pogotke zabijali baš u svakoj minuti utakmice, od 1. do 90.!

A koja je tajna Ibrahimovićeve dugovječnosti? Nedavno je izjavio da toliko dugo traje zbog sportskog stila života, pomno birane prehrane te gladi za uspjehom koja mu je jednaka kao i na početku karijere.

Za svoj nogometni uspjeh najzahvalniji je ipak svojim roditeljima. Zlatan je rođen u siromašnoj obitelji, otac Šefik (rodom iz Bijeljine, BiH) radio je kao domar, a majka Jurka Gravić (rodom iz Prkosa pokraj Škabrnje, Hrvatska) bila je čistačica. Upoznali su se u Švedskoj, u koju su stigli iz bivše Jugoslavije. Djetinjstvo je Zlatan proveo u malom stanu u predgrađu Malmöa, a roditelji su se rastali kad su mu bile samo dvije godine. Odrastajući, više je vremena provodio s ocem koji je tada imao i velikih problema s alkoholom.

– Bili smo siromašni. Otac je jedva skupio novac da mi kupi krevet u Ikei, ali nismo imali za dostavu. Nosili smo ga zajedno do kuće. To je bilo fantastično. Vrijeme sam provodio i s majkom, koja je morala raditi dva posla pa sam zapravo živio s ocem.

Jednom je cijelu plaću dao kako bi mi platio put u trening-kamp. Nije imao za stanarinu, ali meni je dao novac. Ja sam već tada znao da ću postati vrhunski nogometaš – izjavio je Ibrahimović, vjerojatno najbolji nogometaš u povijesti bez Zlatne lopte, koji je i danas, s 39 na leđima, ponajbolji igrač svijeta.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
14:29 08.11.2020.

On je bio siromasan jer mu je otac bio alkoholicar pa je sve pare propio jer je u skandinaviji alkohol naj skuplji na svijetu a ne zato sto mu je otac bio domar koji je imo pristojnu placu i za svedske i za jugoslovenske standarde (ne pise dje je bio domar) a takodje i majka cistacica, ako je radila u nekoj svedskoj kompaniji imala je takodje placu, znaci sa dvije place cak i u svedskoj nisu trebali biti siromasni.

DU
Deleted user
15:21 08.11.2020.

Neimaština i siromaštvo je prošlost u obitelji Ibrahimović. Niśta mu nije palo s neba, sve je postigao svojom upornošću i trudom. Neki ga vole drugi ne. Ali Zlatanova majka je dobila od njega sve što joj treba za ugodan i lagan život. Od stana do automobila, nekretnine i visoka mjesečna primanja. Otac isto tako. Sestri je kupio salon koji ona vodi. O obitelji se brine i za sada nema skandala. Ibra je vrhunski sportista.

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
18:28 08.11.2020.

Ibrahimovic,je daleko najblji nogmetas svjeta,bez obzira,sto ni jedobio neke nogometne trofeje,jer trofeji se djele nemocnima,slabima i nogometasima,koje Fifa i Ufe narede,koliko je on golova zabio mocnim klubovima,5 dobitnika zlatene lopte nisu skupa zabili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije