Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZIVA PRIJEPORE

Bila je muškarac, sad je žena... Razbija konkurenciju i ruši sve rekorde u plivanju

Foto: Instagram
1/3
09.12.2021.
u 15:10

Koliko je dominantna, potvrđuju rezultati, naravno. Na 200 metara slobodno bila je sedam sekundi brža od drugoplasirane, na 500 metara 14 sekundi i na 1500 metara gotovo 38 sekundi.

Amerikanka Lia Thomas (22) prije dvije godine promijenila je spol, prvih 20 godina biološki je bila muškarac, što samo po sebi ne bi bila neka priča da se ne bavi plivanjem i ne ruši gotovo sve rekorde na sveučilišnoj razini divizije u kojoj se natječe.

Dobila je dozvolu natjecati se u ženskoj konkurenciji i odskače od drugih plivačica, što plijeni pažnju i pokreće rasprave.

- Zahvaljujući nastupima na susretu Zippy Invitational u disciplinama 200 i 500 metara slobodno, Lia Thomas dobit će priliku postati prva transrodna studentica sportašica koja će biti među najboljim plivačicama u SAD-u, a možda čak i nacionalna prvakinja - poručili su s njenog Sveučilišta Pennsylvania (PENN).

 

 

 

Koliko je dominantna, potvrđuju rezultati, naravno. Na 200 metara slobodno bila je sedam sekundi brža od drugoplasirane, na 500 metara 14 sekundi i na 1500 metara gotovo 38 sekundi.

- Naravno da pobjeđuje kad se prve dvije godine natjecala kao muškarac u istoj diviziji (Ivy League, op.a.). Vrijeme je da zaštitimo ženske sportašice - kazala je trenerica Linda Blade iz Chicaga.

Thomas se ne osvrće na kritike, niti ih želi komentirati. Pažnju koju dobiva okreće isključivo na život koji želi živjeti i sport kojim se želi baviti.

- Plivanjem se bavim od pete godine i to je velik dio mog života. To što se njime mogu baviti i kao trans izuzetno mi puno znači - rekla je, ali u zraku je ostalo pitanje je li pošteno prema drugim djevojkama to što joj je omogućeno.

Ključne riječi

Komentara 12

JG
jozagulikoza.guli
15:23 09.12.2021.

Nije žena. To je nemoguće. genetiku se ne može prevarit.

DU
Deleted user
16:38 09.12.2021.

to nije fer

Avatar Tombstone
Tombstone
16:52 09.12.2021.

To nije zena nego muskarac. Napravi li se DNA test rezultat ce biti da se sa 100% sigurnoscu moze utvrditi da je u pitanju muskarac. Interesantno je da se ne bavite drugim aspektima ove prijevare, od samog sporta gdje zbog ovakvih koji su redom ispali pre losi za musku konkurenciju djevojke gube stipendije pa do svakodnevnog zivota gdje tisuce zatvorenika izjavljuje da se osjecaju kao zene i traze premjestaj u zenske zatvore. Sto im se na opci uzas i omogucava. Pa zatvorenici koji odsluzuju visegodisnje kazne zbog silovanja dolaze na "svedski stol"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije