Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI Već na proljetnom startu na Poljudu će se u velikom derbiju sučeliti Hajduk i Dinamo

Bijeli u euforiji, plavi po jedinstvo

29.12.2008.
u 09:01

Eruptivan će biti proljetni start hrvatskog nogometnog prvenstva, raspored je, naime, ponudio veliki derbi u Splitu! Nakon te utakmice više ništa neće biti isto. Sigurno je da taj dvoboj neće odlučiti prvaka, no usmjerit će mnogo toga u nastavku natjecanja.

Mandžukić jedva čeka
S takvom se ocjenom slaže i Dinamov najvrjedniji eksponat Mario Mandžukić, koji dane odmora i blagdane provodi u Slavonskom Brodu, u krugu obitelji.

– Jedva čekam splitsku utakmicu! Nadam se da će to biti pravi nogometni praznik – kaže Mandžukić, koji sigurno ove zime neće napustiti Maksimir.

– Lijepo mi je u Dinamu, želio bih opet osvojiti dvostruku krunu. Iako smo jesenas malo uletjeli u apatiju, razbudili smo se dolaskom trenera Marijana Vlaka i nadam se da će na proljeće biti još bolje. Držimo prvo mjesto i vjerujem da ga nećemo ispuštati. Sve zapravo ovisi o nama, budemo li pravi, nema razloga za strah – kaže Mandžukić i nastavlja:

– Splitski će derbi odgovoriti na mnoga pitanja i odredit će daljnje natjecanje. Uvjeren sam da možemo pobijediti na Poljudu i bude li tako, pobjeći ćemo im na četiri boda i tu prednost više nećemo ispuštati. Dva puta smo im već pobjegli, oba su nas puta stigli zbog naših kikseva, više im to nećemo dopustiti.

Kalinić: Ostajem
Hajduk je u silnom zanosu, dok je, s druge strane, ozračje oko Dinama prilično nepovoljno. Koliko će to utjecati na rasplet?

– To bi mogao biti značajan čimbenik, međutim pred nama su gotovo dva mjeseca za to da poboljšamo ozračje. Ne moramo biti u euforiji kao oni, ali očekujem da će se neke stvari promijeniti. Najprije u našoj svlačionici, moramo iskoristiti zimske pripreme da postanemo prava “klapa”, moramo svi disati kao jedan. Jer, na kraju će se ipak odlučivati na terenu. A tu smo bolji, Dinamo je i dalje najkvalitetniji u Hrvatskoj, nadam se da će i dečki koji dođu ove zime u našu svlačionicu biti pojačanja. Svi moramo vjerovati u uspjeh i onda neće biti problema, vratit ćemo se neporaženi iz Splita – kaže Mandžukić.

A najubojitiji Hajdukov igrač Nikola Kalinić, koji s 11 postignutih golova dijeli s Vručinom prvo mjesto na ljestvici strijelaca, nije se prepustio samo užicima.

– Ma koji odmor, nema toga za mene. Radim u teretani, trčim, sve po programu koji nam je dao kondicijski trener Fradelić. Moram spreman dočekati okupljanje – kaže Kalinić.

Ovom je izjavom neizravno odgovorio na pitanje koje se često spominje, odlazi li ili ostaje.

– Kako sad stvari stoje, ostajem. Nema razloga da mi to teško padne, ja sam hajdukovac, imam ugovor i želju osvojiti naslov prvaka – najavljuje Kalinić.

A glavni se suparnik zna, Dinamo ima bod više od Hajduka. Priliku da to promijene bijeli će imati već u prvom kolu nastavka...

Pojačanja će teško ući
– Bit će to pravi derbi, i prije pauze smo željeli prestići Dinamo, ta želja i dalje postoji. Recept se zna, moramo tu prvu utakmicu u nastavku odraditi kao one prije nego što smo otišli na odmor, biti rastrčani, borbeni i željni uspjeha – objašnjava Kalinić.

A neki novi suigrači su mu pristigli, Brkljača i Tomasov su sigurni, drugi će tek doći. Neće pridošlicama, kaže Kalinić, biti lako.

– Imamo momčad koja je pobjeđivala i bez njih, morat će dobro zapeti žele li se izboriti za poziciju u momčadi. Jasno je da su to kvalitetni igrači, vjerujem da su čelnici dobro izabrali – dodaje Kale.

A nada se da će i nadalje biti jedan od izabranika Bilića.

– Jasno mi je da je konkurencija u napadu reprezentacije strašna, neki, poput Olića, igraju u životnoj formi. Meni je i sama prilika da treniram s njima ogroman poticaj. Znam što mi je raditi, moram igrati sve bolje. Ja nikad nisam zadovoljan, uvijek mogu i želim više – završio je Nikola Kalinić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije