Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kladioničarska afera

BiH - Turska nisu uspjeli namjestiti

Kladionica
Vjeran Žganec Rogulja
29.11.2009.
u 09:06

U istrazi kladioničarskog skandala na vidjelo izlaze sve bizarniji detalji. Uglavnom ih otkrivaju odvjetnici uhićenih i osumnjičenih objašnjavajući to strategijom obrane. Mnoštvo tih često nepotpunih pa i kontradiktornih odvjetničkih priča nudi i nove spoznaje.

 Kao najnoviji detalj afere - u kojoj se osim igrača, sudaca, klupskog liječnika i hotelskog kuhara za kojeg se navodi da je podmićen s 2000 eura - sada spominje i umiješanost predsjednika turskih prvoligaških klubova te pokušaj namještanja kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Turske, igrane 9. rujna ove godine.

Utakmica je završila 1:1, što nije bio željeni rezultat kladioničarske mafije. Srce operacije namještanja te utakmice, pišu njemački mediji, bilo je u Turskoj a “navigator” iz Europe navodno je bio Hrvat iz Berlina Ante Šapina.

Bild u svom izdanju za Nürnberg piše o umiješanosti u aferu i tamošnje hrvatske braće Josipa i Marija Cvrtka. Josip je u pritvoru u Nürnbergu zbog potreba svjedočenja u jednom slučaju silovanja, Mario je odvezen u Bochum gdje je pritvorena većina uhićenih u skandalu.

Bild otkriva i Marijevu umiješanost u zatočenju jednog 32-godišnjeg “insolventnog kockara” koji je u namještenoj igri Backgammon izgubio čak 150.000 eura. Za braću Cvrtak Bild piše kako su bili povezani s košarkašem Ivanom Pavićem kod kojeg je prilikom uhućenja nađeno 200 tisuća eura. Bild također otkriva i rodbinske veze Pavićeve djevojke s braćom Šapinom.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:31 29.11.2009.

Meni je namještena izgledala utakmica Ukrajina:Engleska 1:0. Navodno je Hrvat iz Berlina Ante Šapina to sredil i platil Johna Terrya Franka Lamparda svakoga po 5000 Eura. A koliko čujem oni su se smijali jer 5 kinta je njima inače maloo ali s obzirom da ionako nisu planirali pobijediti onda su to uzeli da imaju za golf i par gemišta.

AN
Andreeejjj
23:18 30.11.2009.

DODIK o ČIRI! ĆIRO BLAŽEVIĆ TRABUNJA Gospodine Milorad DODIK: u kakvim ste odnosima sa selektorom BiH Ćirom Blaževićem? - Bio je jednom kod mene i tada je rekao mnogo zanimljivih stvari, ali čujem da je nešto trabunjao u zadnje vreme,eme, pa posle demantovao. On nije neko kime se bavim. Zar niste prijatelji? - Samo smo se jednom u životu sreli. Ipak vam je poklonio dres BiH sa brojem 11 i loptu s posvetom: „S osobitim poštovanjem! Mili od srca. Ćiro.“ - Verujte da ni ne znam, ni kod koga i gde je ta lopta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije